Δευτέρα, 12 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ένας χρόνος από την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ
[Σκάϊ]: Ένας χρόνος από την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

[Σκάϊ]: Ένας χρόνος από την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ

Ο πρόεδρος Πεντάροφσκι είπε ότι εκπληρώθηκε ο ένας από τους δυο στρατηγικούς στόχους της χώρας. Ο δεύτερος στόχος που δεν έχει εκπληρωθεί, είναι η ένταξη στην ΕΕ.

Ένας χρόνος συμπληρώθηκε σήμερα από την ένταξη της Βόρειας Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ και η πολιτική και πολιτειακή ηγεσία της χώρας αυτής αναφέρθηκε εκτενώς στο γεγονός, σε εορταστική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο ‘Αμυνας.

Ο Πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, Στέβο Πεντάροφσκι ανέφερε ότι με την ένταξη στο ΝΑΤΟ εκπληρώθηκε ο ένας από τους δύο στρατηγικούς στόχους της χώρας (ο άλλος παραμένει η ένταξη στην ΕΕ).

«Πριν από ένα χρόνο ακριβώς γίναμε πλήρες μέλος της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας. Ο δρόμος προς την ένταξη ήταν μακρύς και δύσκολος, περιμέναμε 20 χρόνια, περισσότερο απ΄όλες τις άλλες υποψήφιες χώρες στην ιστορία του οργανισμού, όμως παρά τις καθυστερήσεις δεν εγκαταλείψαμε την προσπάθεια γιατί ήταν και παραμένει ο βασικός στρατηγικός μας στόχος από την ανεξαρτησία της χώρας μέχρι σήμερα» σημείωσε ο Στέβο Πεντάροφσκι.

Ο πρωθυπουργός της Βόρειας Μακεδονίας, Ζόραν Ζάεφ ανέφερε ότι η ένταξη στο ΝΑΤΟ αποτελεί την μεγαλύτερη συμβολή στην ασφάλεια και τη σταθερότητά της χώρας. «Είναι η ισχυρότερη εγγύηση για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας και κυριαρχίας της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας» συμπλήρωσε.

Στην εκδήλωση παρέστη και ο επικεφαλής της Συμμαχικής Διοίκησης των Δυνάμεων του ΝΑΤΟ στη Νάπολη, ναύαρχος Ρόμπερτ Μπερκ.

Η Βόρεια Μακεδονία εντάχθηκε στο ΝΑΤΟ στις 27 Μαρτίου 2020 και η χώρα έγινε το 30ο και νεότερο μέλος της Συμμαχίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!