Τρίτη, 15 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο κατέγραψε η κάμερα της ΝΑSA στον Άρη
[Σκάϊ]: Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο κατέγραψε η κάμερα της ΝΑSA στον Άρη

[Σκάϊ]: Ένα εντυπωσιακό φαινόμενο κατέγραψε η κάμερα της ΝΑSA στον Άρη

“Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις κάτι να λάμπει με πολύ χρώμα στον Άρη.”

Το ρομποτικό όχημα Curiosity rover της NASA , κατέγραψε με τον φακό του ένα εντυπωσιακό φαινόμενο στον Άρη : Λαμπερά σύννεφα.

Το χρώμα είναι σπάνιο σε αυτήν την παγωμένη έρημο, εκτός από το κόκκινο που κυριαρχεί. Όμως, στους ουρανούς πάνω από το «Curiosity», τα σύννεφα φαίνεται σχεδόν να λάμπουν με χρώμα.Σε αντίθεση με τη Γη, ο Άρης δεν έχει πολλές συννεφιασμένες ημέρες. Ο κόκκινος πλανήτης έχει μια ξηρή ατμόσφαιρα, έτσι τα σύννεφα τείνουν να εμφανίζονται στον ουρανό πάνω από τον ισημερινό του Άρη όταν ο πλανήτης είναι κρύος και πιο μακριά από τον ήλιο στην τροχιά του σε σχήμα οβάλ κάθε δύο χρόνια.Αυτό άλλαξε δύο χρόνια , ή ένα Αριανό έτος, πριν όταν το «Curiosity» εντόπισε σύννεφα που έφτασαν νωρίτερα και σχηματίστηκαν ψηλότερα στην ατμόσφαιρα από το αναμενόμενο.

Η κάμερα του «Curiosity» συνέλαβε τα σύννεφα, τα οποία είναι γεμάτα με κρύσταλλα πάγου. Αυτοί οι κρύσταλλοι πάγου φαίνεται να λαμπυρίζουν επειδή διασκορπίζουν το φως του ήλιου. Εκτός από το να είναι εκθαμβωτικό θέαμα, αυτές οι εικόνες βοηθούν τους επιστήμονες να κατανοήσουν περισσότερα για τον σχηματισμό νέφους του Άρη.

Αυτά τα σύννεφα σχηματίζονται σε υψηλότερο, πιο κρύο υψόμετρο, οπότε είναι ουσιαστικά κατασκευασμένα από ξηρό πάγο (κατεψυγμένο διοξείδιο του άνθρακα).

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!