Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Εμφύλιος Αιθιοπίας: Στο μέτωπο ο πρωθυπουργός και ο Ολυμπιονίκης Γκεμπρσελασιέ
[Σκάϊ]: Εμφύλιος Αιθιοπίας: Στο μέτωπο ο πρωθυπουργός και ο Ολυμπιονίκης Γκεμπρσελασιέ

[Σκάϊ]: Εμφύλιος Αιθιοπίας: Στο μέτωπο ο πρωθυπουργός και ο Ολυμπιονίκης Γκεμπρσελασιέ

Ο Αιθίοπας χρυσός Ολυμπιονίκης και εθνικός ήρωας Χαϊλε Γκεμπρσελασιέ δεσμεύτηκε την Τετάρτη (24/11) να συμμετάσχει στον αγώνα κατά των εξεγερθέντων δυνάμεων στη χώρα του, αφότου ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είχε μεταβεί για να διευθύνει τον πόλεμο από την «πρώτη γραμμή».

Ο βραβευμένος με Νόμπελ Ειρήνης πρωθυπουργός της Αιθιοπίας πήγε στο μέτωπο της μάχης, όπως ανακοίνωσε η κυβέρνησή του την Τετάρτη, στον αγώνα κατά των εξεγερθέντων δυνάμεων στη χώρα του.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης δεν έδειξαν εικόνες του Abiy Ahmed, του 45χρονου πρώην στρατιώτη, και η εκπρόσωπός του Billene Seyoum απέρριψε ένα αίτημα για λεπτομέρειες σχετικά με την τοποθεσία του. Έφτασε στο μέτωπο την Τρίτη, σύμφωνα με κυβερνητικό εκπρόσωπο.

Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στον πόλεμο μεταξύ ομοσπονδιακών και συμμαχικών στρατευμάτων της Αιθιοπίας και μαχητών από την περιοχή Tigray της χώρας. Η προοπτική της διάσπασης του αρχαίου έθνους έχει ανησυχήσει τόσο τους Αιθίοπες όσο και τους παρατηρητές που φοβούνται για το τι θα συνέβαινε στο συχνά ταραγμένο Κέρας της Αφρικής γενικότερα. Χώρες όπως η Γαλλία, η Γερμανία και η Τουρκία έχουν πει στους πολίτες τους να φύγουν αμέσως.

Ο Abiy τιμήθηκε με το Νόμπελ Ειρήνης μόλις πριν από δύο χρόνια για σαρωτικές πολιτικές μεταρρυθμίσεις και για την ειρήνη με τη γειτονική Ερυθραία. Η πορεία του από την κατάκτηση του Νόμπελ μέχρι την τωρινή πιθανή συμμετοχή του στη μάχη έχει συγκλονίσει πολλούς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!