Παρασκευή, 24 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Ελληνοτουρκικά: Καυτός διπλωματικά χειμώνας – Στρατηγική συμμαχιών από Αθήνα
[Σκάϊ]: Ελληνοτουρκικά: Καυτός διπλωματικά χειμώνας – Στρατηγική συμμαχιών από Αθήνα

[Σκάϊ]: Ελληνοτουρκικά: Καυτός διπλωματικά χειμώνας – Στρατηγική συμμαχιών από Αθήνα

Σε νέο -ακραίο- παραλήρημα κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ επαναφέροντας τις διεκδικήσεις για τα ελληνικά νησιά κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και προαναγγέλλοντας νέες έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Τριμερής Ελλάδας – Αιγύπτου – Κύπρου τον Οκτώβριο.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Ταγίπ Ερντογάν θα βρεθούν σε λιγότερο από δυο εβδομάδες στη Σύνοδο του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη και όλα δείχνουν πως το θερμόμετρο θα είναι αρκετά ανεβασμένο. Κάποιο ραντεβού μεταξύ των δυο ηγετών δεν έχει κλείσει ακόμα, ωστόσο οι τελευταίες ακραίες δηλώσεις από την Άγκυρα ακόμα και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Ερσίν Τατάρ, περί μεταβίβασης της Κύπρου στην Τουρκία προοικονομούν μια καυτή χρονιά.

Σε νέο -ακραίο- παραλήρημα κατά της Ελλάδας προχώρησε ο Χουλουσί Ακάρ επαναφέροντας τις διεκδικήσεις για τα ελληνικά νησιά κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου και προαναγγέλλοντας νέες έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο. Εξίσου προκλητικός και ο ηγέτης του ψευδοκράτους -Ερσίν Τατάρ-που ισχυρίζεται ότι η Κύπρος πρέπει να… μεταβιβαστεί στην Τουρκία!

Πρόγευση ενόψει φθινοπώρου δίνει ο τούρκος υπουργός άμυνας Χουλουσί Ακάρ που προαναγγέλλει νέες έρευνες στην Ανατολική Μεσόγειο στην ΑΟΖ της Κύπρου, παρά την κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και την γενική κατακραυγή της διεθνούς κοινότητας.

Όπως ισχυρίστηκε ο Χουλουσί Ακάρ «κι εμείς κάναμε τις απαραίτητες κοινοποιήσεις για τις δικές μας περιοχές θαλάσσιας ευθύνης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!