Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις δράσεις για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα
[Σκάϊ]: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις δράσεις για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα

[Σκάϊ]: Η Ελλάδα ξεχωρίζει στις δράσεις για το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα

Το Skyros Project είναι από τα έργα που ξεχώρισαν και τελικά νίκησαν, ανάμεσα σε 43 έργα, μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού στην Πρόκληση των Νέων για το Σύμφωνο για το Κλίμα, στην κατηγορία “Stepping up Individual Climate Action”.

Σημαντικές επιτυχίες μετρά η ελληνική παρουσία στις δράσεις που πραγματοποιούνται στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Συμφώνου για το Κλίμα. Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα ενθαρρύνει όλους τους πολίτες να δράσουν. Είναι ένα κίνημα ανθρώπων ενωμένων γύρω από έναν κοινό σκοπό, καθένας από τους οποίους, κάνοντας βήματα στον δικό του μικρόκοσμο μπορεί τελικά να οικοδομήσει μια πιο βιώσιμη Ευρώπη για όλους μας. Οργανισμοί αλλά και μεμονωμένα άτομα μπορούν να αναλάβουν μια δέσμευση για την κλιματική δράση. Οι δεσμεύσεις μπορεί να είναι μικρές, βιώσιμες επιλογές ή μεγάλες, πιο τολμηρές πρωτοβουλίες. Πρόκειται για πρακτικές αλλαγές που έχουν σημασία στην καθημερινή μας ζωή, στον κόσμο μας – από το πώς παράγουμε, καταναλώνουμε, κινούμαστε, θερμαίνουμε ή δροσίζουμε τα σπίτια μας, μέχρι το πώς δουλεύουμε και ζούμε μαζί.

Ελληνικό ένα από τα νικητήρια έργα στην Πρόκληση των Νέων για το Σύμφωνο για το Κλίμα

Το Skyros Project είναι από τα έργα που ξεχώρισαν και τελικά νίκησαν, ανάμεσα σε 43 έργα, μετά από διαδικτυακή ψηφοφορία του κοινού στην Πρόκληση των Νέων για το Σύμφωνο για το Κλίμα , στην κατηγορία “Stepping up Individual Climate Action”.

Το SKYROS PROJECT είναι αποτέλεσμα της συνεργασίας μεταξύ δύο δημόσιων φορέων, της Μονάδας Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, Αγωγής και Επικοινωνίας του Τμήματος Δημόσιας και Κοινοτικής Υγείας (Πανεπιστήμιο Δυτικής Αττικής) και του Λιμενικού Ταμείου Σκύρου (Υπουργείο Ναυτιλίας), τον φορέα Διοίκησης και Εκμετάλλευσης του Λιμένα της Σκύρου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!