Σάββατο, 5 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ για τους δράστες της επίθεσης στον πρύτανη του ΟΠΑ
[Σκάϊ]: Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ για τους δράστες της επίθεσης στον πρύτανη του ΟΠΑ

[Σκάϊ]: Οι εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ για τους δράστες της επίθεσης στον πρύτανη του ΟΠΑ

Η αστυνομία εκτιμά ότι στην ομάδα των δραστών ενδεχομένως να υπάρχουν δύο-τρεις φοιτητές της ΑΣΟΕΕ αλλά οι περισσότεροι πιθανολογείται ότι είναι εξωπανεπιστημιακοί.

Άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου που είχαν σχέση με την κατάληψη «Βανκούβερ» και άλλες ομάδες του αναρχικού χώρου «βλέπει» η ΕΛ.ΑΣ. πίσω από την πρωτοφανή επίθεση που δέχθηκε ο πρύτανης της ΑΣΟΕΕ, Δημήτρης Μπουραντώνης.

Η κατάληψη «Βανκούβερ» στεγαζόταν σε νεοκλασικό κτίριο στην οδό Μαυρομματαίων που ανήκει στην ΑΣΟΕΕ και το οποίο είχε εκκενωθεί τον Νοέμβριο του 2019.

Η αστυνομία εκτιμά ότι στην ομάδα των δραστών ενδεχομένως να υπάρχουν δύο-τρεις φοιτητές της ΑΣΟΕΕ αλλά οι περισσότεροι πιθανολογείται ότι είναι εξωπανεπιστημιακοί. Επίσης, τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. θεωρούν ότι προκειται για τα ίδια άτομα που στις 8 Οκτωβρίου είχαν κάνει έφοδο/κατάληψη στο γραφείο του πρύτανη του ΕΜΠ.

Σημειώνεται ότι μετά και την ανάληψη ευθύνης για το περιστατικό η υποδιεύθυνση κρατικής ασφάλειας προχωρά στο σχηματισμό δικογραφίας, (επισήμως έρευνα για την ταυτοποίηση των δραστών), ωστόσο, το γεγονός ότι οι δράστες φορούσαν κουκούλες και γάντια καθιστά δύσκολη την ταυτοποίησή τους.

Ο πρύτανης αρχικά μιλώντας στους αστυνομικούς δεν είχε περιγράψει ότι οι δράστες τον φωτογράφισαν βάζοντας του στο λαιμό ταμπέλα με σύνθημα «αλληλεγγύη στις καταλήψεις».

Σύμφωνα με αρμόδιες αστυνομικές πηγές είχε πει ότι κάποιοι κουκουλοφόροι είχαν μπει στο γραφείο του και προκάλεσαν φθορές και ότι ο ένας τον είχε πιάσει από τον λαιμό.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!