Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Eκνευρισμός στην Άγκυρα για τη στρατηγική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας. Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ
[Σκάϊ]: Eκνευρισμός στην Άγκυρα για τη στρατηγική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας. Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

[Σκάϊ]: Eκνευρισμός στην Άγκυρα για τη στρατηγική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας. Τι λένε τα τουρκικά ΜΜΕ

Τα τουρκικά ΜΜΕ παρακολουθούν στενά εδώ και αρκετό καιρό τις εξελίξεις γύρω από το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδος.

Η αμυντική συμφωνία Ελλάδας- Γαλλίας έχει προκαλέσει τον εκνευρισμό της Άγκυρας όπως αποτυπώνεται ήδη στον τουρκικό τύπο.

Ενδεικτική της στάσης των γειτόνων ήταν εξάλλου η δήλωση που είχε ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ, το προηγούμενο διάστημα, σύμφωνα με την οποία, τα 18 μαχητικά Ραφάλ δεν ήταν αρκετά.

Η Ελλάδα ωστόσο αγοράζει 24 Ραφάλ και τρεις φρεγάτες- με ανοικτό το ενδεχόμενο αγορά περισσοτέρων, και η ενίσχυση της άμυνας της χώρας μας προκαλεί εντύπωση στον τουρκικό τύπο.

Τα τουρκικά ΜΜΕ παρακολουθούν στενά εδώ και αρκετό καιρό εξάλλου τα τεκταινόμενα γύρω από το εξοπλιστικό πρόγραμμα της Ελλάδος.

Συγκεκριμένα, το τουρκικό κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο TRT, σχολιάζει πως η Ελλάδα επιταχύνει στην κούρσα των εξοπλισμών με τις υπογραφές που βάζει ο Μητσοτάκης να δείχνουν πως η χώρα μας κάνει σοβαρά βήματα για εξοπλισμούς, αγορά φρεγατών, μαχητικά, αντιστατικά όπλα, εκσυγχρονισμός F-16, τορπίλες για τα υποβρύχια.

Την ίδια ώρα, η εφημερίδα Γενί Σαφάκ, η οποία και συχνά φιλοξενεί στα φύλλα της δημοσιεύματα για την Ανατολική Μεσόγειο, αναφέρεται στο Αμυντικό Σύμφωνο Ελλάδας- Γαλλίας και σχολιάζει κάπως ειρωνικά πως « Τους γείτονες θα τους προστατεύει λέει η Γαλλία» και «Αγοράζουν φρεγάτες και μαχητικά από τον Μακρόν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!