Παρασκευή, 23 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Αίγυπτος: μάστιγα η σεξουαλική βία
[Σκάϊ]: Αίγυπτος: μάστιγα η σεξουαλική βία

[Σκάϊ]: Αίγυπτος: μάστιγα η σεξουαλική βία

Η Αίγυπτος στην εποχή του #MeToo. Γυναίκες που δέχονται σεξουαλικές επιθέσεις τολμούν πλέον να προσφύγουν στη δικαιοσύνη. Ωστόσο, σε πολλές περιπτώσεις η νομοθεσία δεν τους επιτρέπει να αμυνθούν αποτελεσματικά.

“Assault Police” επιγράφεται ο λογαριασμός στο Instagram με περιεχόμενο ασυνήθιστο για την Αίγυπτο: στο διαδίκτυο γνωστοποιείται ή μάλλον καταγγέλεται η συμπεριφορά ενός 21χρονου φοιτητή, ο οποίος φέρεται να έχει κακοποιήσει σεξουαλικά περισσότερες από εκατό γυναίκες, ακόμη και ανήλικα κορίτσια. Η εισαγγελία παρεμβαίνει και συλλαμβάνει τον ύποπτο, ενώ παράλληλα οι αρχές ενθαρρύνουν και άλλες γυναίκες να προσφύγουν στη δικαιοσύνη.

Στα επώνυμα θύματα σεξουαλικής παρενόχλησης ανήκει η 24χρονη ποιήτρια και δημοσιογράφος Αλά Χασανεΐν. Η ίδια καταγγέλλει ότι πριν από περίπου έναν χρόνο ο γνωστός εκδότης Μοχάμεντ Χασίμ της είχε επιτεθεί σεξουαλικά μέσα στο γραφείο του. Όταν το κατήγγειλε δημοσίως, πολλοί δεν την αντιμετώπισαν ως θύμα, αλλά ως… συνυπεύθυνη για ό,τι έγινε. Η ίδια σε πρόσφατη συνέντευξή της στη γερμανική τηλεόραση (ARD), αφηγείται την ιστορία της ως εξής: “Όταν μίλησα ανοιχτά για την υπόθεση αυτή έζησα μία εκστρατεία σπίλωσης, με κατηγορίες του τύπου: Γιατί πήγες εκεί; Γιατί φορούσες τέτοια ρούχα; Δεν με ενδιαφέρει όμως, γιατί πραγματικά πιστεύω ότι ο πραγματικός εγκληματίας είναι εκείνος και όχι εγώ…”

Πολύ σπάνιες οι καταγγελίες

Σύμφωνα με παλαιότερη έρευνα των Ηνωμένων Εθνών, το 93% των γυναικών στην Αίγυπτο έχει υποστεί σεξουαλική επίθεση με κάποιον τρόπο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!