Παρασκευή, 17 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Αιγαίο-Αν. Μεσόγειος: Τείχος αποτροπής με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα ελληνικού στρατού (vid)
[Σκάϊ]: Αιγαίο-Αν. Μεσόγειος: Τείχος αποτροπής με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα ελληνικού στρατού (vid)

[Σκάϊ]: Αιγαίο-Αν. Μεσόγειος: Τείχος αποτροπής με υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα ελληνικού στρατού (vid)

Αξιωματικοί του ελληνικού στρατού αναλύουν στον ΣΚΑΪ τη νέα δυναμική που σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Άμυνας σε ξηρά, αέρα και θάλασσα.

Αδιαπέραστο τείχος αποτροπής στο Αιγαίο και την Ανατολική Μεσόγειο, στήνουν οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις που ενισχύονται με νέα μέσα και υπερσύγχρονα οπλικά συστήματα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ στο δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ , τορπίλες βαρέος τύπου, νέα ελικόπτερα, πύραυλοι με εμβέλεια 50 χιλιομέτρων και βεβαίως τα γαλλικά Rafale σε συνδυασμό με την αναβάθμιση των F-16 είναι το καινούργιο “βαρύ πυροβολικό” των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων.

Αξιωματικοί του ελληνικού στρατού αναλύουν τη νέα δυναμική που σχεδιάζει να δώσει το υπουργείο Άμυνας σε ξηρά, αέρα και θάλασσα, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τον Σταύρο Ιωαννίδη.

Τορπίλες βαρέος τύπου

Η προμήθεια των 44 τορπιλών βαρέου τύπου θα αποτελέσει κίνηση που θα αυξήσει κατακόρυφα την αποτελεσματικότητα του ελληνικού στόλου και θα δώσουν τρομακτική ισχύ πυρός στα ελληνικά υποβρύχια, καθιστώντας τα, τα πιο επικίνδυνα στην Ανατολική Μεσόγειο.

«Οι τορπίλες είναι το μακρύ τους χέρι που τα κάνουν πραγματικά παντοδύναμα στην Ανατολική Μεσόγειο και ειδικά αυτές οι τορπίλες οι οποίες έχουν ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, μπορούν να αφεθούν από απόσταση, έχουν μεγάλη ταχύτητα, μπορούν να αυτοκατευθυνθούν ή να τηλεκατευθυνθούν», σημειώνει ο Υποναύαρχος της ε.α. Στέλιος Φενέκος.

Παράλληλα, συνεχίζεται η διαδικασία επιλογής φρεγάτας με αυξημένες δυνατότητες αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου ενώ από τις αρχές του 2022 αναμένονται και τα ελικόπτερα ROMEO που αποτελούν εφιάλτη για τα εχθρικά υποβρύχια.

Το ισραηλινό βλήμα SPIKE NLOS

Πρόκειται για ένα απόκτημα που θα αλλάξει τις ισορροπίες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!