Παρασκευή, 26 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: ΕΕΚΕ: 200 άτομα άνω των 60 ετών καταρτίστηκαν στην ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών
[Σκάϊ]: ΕΕΚΕ: 200 άτομα άνω των 60 ετών καταρτίστηκαν στην ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών

[Σκάϊ]: ΕΕΚΕ: 200 άτομα άνω των 60 ετών καταρτίστηκαν στην ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών

Έτοιμες ομάδες εθελοντών σε 10 μεγάλες πόλεις της χώρας.

Ένα δίκτυο εθελοντών στελεχωμένο από άτομα άνω των 60 ετών τα οποία εκπαιδεύτηκαν πάνω στην ασφαλή χρήση ηλεκτρονικών συναλλαγών και το οποίο είναι έτοιμο να παρέχει υποστήριξη τους ηλικιωμένους που δεν είναι εξοικειωμένοι με την ψηφιακή εποχή «γεννήθηκε» από την δράση «Ψηφιακές Κοινότητες Τρίτης Ηλικίας» της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

200 άτομα ηλικίας εξήντα ετών και άνω σε 10 επαρχιακές πόλεις της Ελλάδας μεταξύ των οποίων η Ναύπακτος, τα Χανιά, η Βέροια, η Καστοριά, η Λαμία, η Ερμούπολη, η Ρόδος, μέσω μονoήμερων εργαστηρίων που διενεργήθηκαν πανελλαδικά έλαβαν κατάρτιση για την ασφαλή χρήση πιστωτικής / χρεωστικής κάρτας, τη διαδικτυακή τραπεζική και αγορές προϊόντων και υπηρεσιών, την αποφυγή εξαπάτησης και προστασία τραπεζικών λογαριασμών, την εξυπηρέτηση καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων και πιστώσεων και τις ειδικές παροχές προς άτομα τρίτης ηλικίας εκ μέρους των ΔΕΚΟ.

Η δράση υλοποιήθηκε από την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, στο πλαίσιο του προγράμματος Active citizens fund και στόχο είχε την ενδυνάμωση των ευπαθών ομάδων της Τρίτης Ηλικίας.

Το έργο αποτελούνταν από τέσσερις δράσεις. Την μελέτη διερεύνησης αναγκών των επωφελουμένων, την τηλεκατάρτιση, καθώς και την ίδρυση και λειτουργία Εθελοντικών Τοπικών Ομάδων. Επίσης με την ολοκλήρωση της κατάρτισης δημιουργήθηκε ένα εθελοντικό δίκτυο άσκησης συνηγορίας, το οποίο αριθμεί πενήντα μέλη και είναι έτοιμο πλέον να μεταδώσει τις γνώσεις που αποκόμισε από τα εργαστήρια.

Οι Εθελοντικές Τοπικές Ομάδες θα είναι σε θέση να παρέχουν βοήθεια στις κοινότητες τρίτης ηλικίας της πόλης τους ώστε να ανταπεξέλθουν στις νέες ψηφιακές απαιτήσεις που προκύπτουν στην καθημερινή τους ζωή, έχοντας ως Μονάδα Κεντρικής Υποστήριξης την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!