Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: ΕΕ: Διαμεσολάβηση για διάλογο μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου
[Σκάϊ]: ΕΕ: Διαμεσολάβηση για διάλογο μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου

[Σκάϊ]: ΕΕ: Διαμεσολάβηση για διάλογο μεταξύ Σερβίας και Κοσόβου

Η διαδικασία του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας θα είναι μία δύσκολη πορεία διαπιστώθηκε κατά την συνάντηση του ειδικού διαμεσολαβητή της ΕΕ Μίροσλαβ Λάιτσακ και του πρωθυπουργού του Κοσόβου Αβντουλάχ Χότι.

Η διαδικασία του διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας θα είναι μία δύσκολη πορεία διαπιστώθηκε κατά την συνάντηση του ειδικού διαμεσολαβητή της ΕΕ Μίροσλαβ Λάιτσακ και του πρωθυπουργού του Κοσόβου Αβντουλάχ Χότι. Ο Μίροσλαβ Λάιτσακ πραγματοποιεί από σήμερα τριήμερη επίσκεψη σε Πρίστινα και Βελιγράδι με στόχο να προετοιμάσει τις επόμενες συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν υπό την αιγίδα της ΕΕ για την επίλυση του ζητήματος του Κοσόβου.

Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου Αβντουλάχ Χότι δήλωσε ικανοποιημένος από την συνάντηση που είχε με τον Μίροσλαβ Λάιτσακ επισημαίνοντας ότι η διαδικασία του διαλόγου έχει τεθεί εισήλθε σε μία σοβαρή πολιτική βάση όπου οι μεγαλοϊδεατισμοί περί ανταλλαγής εδαφών και αλλαγής συνόρων δεν έχουν πλέον θέση στον διάλογο. Ο Χότι επισήμανε, σε συνέντευξη Τύπου, ότι το βασικότερο πρόβλημα για την ώρα αποτελεί η σύσταση της Ένωσης Σερβικών Δήμων (SZO) που αποτελεί μέρος της συμφωνίας του 2013 και η Πρίστινα αρνείται να εφαρμόσει. Ο πρωθυπουργός του Κοσόβου επανέλαβε ότι το θέμα αυτό έληξε το 2013 και η κυβέρνηση του Κοσόβου θα εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις της όταν θα επιτευχθεί συνολική συμφωνία και η οποία – όπως ανέφερε – θα προβλέπει, στο τελικό στάδιο, την αμοιβαία αναγνώριση Κοσόβου και Σερβίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!