Κυριακή, 20 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: DW: Ο Άρμιν Λάσετ διάδοχος της Μέρκελ;
[Σκάϊ]: DW: Ο Άρμιν Λάσετ διάδοχος της Μέρκελ;

[Σκάϊ]: DW: Ο Άρμιν Λάσετ διάδοχος της Μέρκελ;

Γλυκόπικρη η γεύση από το αποτέλεσμα των χθεσινών αυτοδιοικητικών εκλογών στη Ρηνανία Βεστφαλία. Το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα έχασε σε δύναμη αλλά ήρθε πρώτο. Για τον τοπικό πρωθυπουργό καλός οιωνός στις φιλοδοξίες του.

Ο στόχος του Άρμιν Λάσετ, του Χριστιανοδημοκράτη πρωθυπουργού της Βόρειας Ρηνανίας Βεστφαλίας, ήταν σαφής. Να πάρει το κόμμα του, στις χθεσινές εκλογές για την ανάδειξη εκπροσώπων τοπικής αυτοδιοίκησης, ένα αποτέλεσμα που να του δίνει τον αέρα να διεκδικήσει τον Δεκέμβριο με αξιώσεις το αξίωμα του προέδρου του κόμματος και εάν είναι τυχερός και του υποψηφίου καγκελαρίου στις βουλευτικές εκλογές του χρόνου. Η χθεσινή κάλπη έβγαλε ωστόσο ένα αμφίσημο αποτέλεσμα: από την μια νίκη του CDU με 34,3% των ψήφων και σε απόσταση από τα άλλα κόμματα, αλλά από την άλλη ήταν το χειρότερα αποτέλεσμα για το κόμμα σε αυτοδιοικητικές εκλογές στο κρατίδιο με απώλεια της τάξης του 3,2% της δύναμής του.

Με τον αέρα της νίκης

Ωστόσο για τον Άρμιν Λάσετ το αποτέλεσμα αποτελεί για το κόμμα του καθαρή νίκη. «14 εκατομμύρια ψηφοφόροι προσήλθαν στις κάλπες και εμείς μπορούμε να πούμε ότι το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα κέρδισε», είπε μετά την ανακοίνωση των πρώτων αποτελεσμάτων. Η διαχείριση της πανδημίας στο κρατίδιο κόστισε στον Χριστιανοδημοκράτη πολιτικό πτώση της δημοτικότητάς του. Τώρα όμως με τον αέρα που του δίνει το αποτέλεσμα, έχει βάλει πλώρη για πιο ψηλά και όπως διευκρίνισε, η νίκη ανήκει μεν στους τοπικούς πολιτικούς αλλά θεωρεί βέβαιο ότι στο κομματικό συνέδριο του Δεκεμβρίου οι σύνεδροι δεν θα μπορούν να παραβλέψουν τη συνοχή της μεγαλύτερης σε αριθμό και δύναμη τοπικής οργάνωσης του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος αλλά και το γεγονός ότι ο ίδιος ξέρει να κερδίζει εκλογές.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!