Τρίτη, 3 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: DW- Ανταποκριτής για ελληνογερμανικές σχέσεις: Στο χειρότερο σημείο λόγω Άγκυρας (vid)
[Σκάϊ]: DW- Ανταποκριτής για ελληνογερμανικές σχέσεις: Στο χειρότερο σημείο λόγω Άγκυρας (vid)

[Σκάϊ]: DW- Ανταποκριτής για ελληνογερμανικές σχέσεις: Στο χειρότερο σημείο λόγω Άγκυρας (vid)

Ο Γκερντ Χέλερ διαμένει στην Αθήνα πάνω από 40 χρόνια και είναι ανταποκριτής πολλών γερμανικών εφημερίδων, ανάμεσά τους και της μεγαλύτερης οικονομικής Handelsblatt. Μιλάει στο DW Greek για τις ελληνογερμανικές σχέσεις λέγοντας πως βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους εξαιτίας της γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα

Την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό διαμορφώνουν κυρίως οι ανταποκριτές ξένων ΜΜΕ. Για τον γερμανόφωνο Τύπο, συνολικά 16 δημοσιογράφοι είναι δηλωμένοι στην Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος, όμως είναι αρκετοί ακόμα που γράφουν για την Ελλάδα χωρίς να είναι μέλη της Ενωσης ενώ άλλοι διατηρούν την έδρα τους εκτός της χώρας.

Ο Γκερντ Χέλερ διαμένει στην Αθήνα πάνω από 40 χρόνια και είναι ανταποκριτής πολλών γερμανικών εφημερίδων, ανάμεσά τους και της μεγαλύτερης οικονομικής Handelsblatt. Μιλάει στο DW Greek για τις ελληνογερμανικές σχέσεις λέγοντας πως βρίσκονται στο χειρότερο σημείο τους εξαιτίας της γερμανικής πολιτικής απέναντι στην Άγκυρα. Θα ευχόταν μεγαλύτερη κατανόηση για μια μικρή χώρα που δεν τα βρήκε εύκολα στη ιστορία της, όπως λέει και ανάμεσα σε άλλους συνυπεύθυνη είναι και η Γερμανία.

Μαρία Ρηγούτσου, Deutsche Welle

Πηγή: skai.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!