Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Το δράμα της Ινδίας: Ίσως και 10 φορές πάνω τα θύματα – Οι νεκρικές πυρές, τα πτώματα στον Γάγγη (pics,vid)
[Σκάϊ]: Το δράμα της Ινδίας: Ίσως και 10 φορές πάνω τα θύματα – Οι νεκρικές πυρές, τα πτώματα στον Γάγγη (pics,vid)

[Σκάϊ]: Το δράμα της Ινδίας: Ίσως και 10 φορές πάνω τα θύματα – Οι νεκρικές πυρές, τα πτώματα στον Γάγγη (pics,vid)

Οι φωτογραφίες και τα τηλεοπτικά πλάνα με τις νεκρικές πυρές σε χώρους στάθμευσης και πτώματα να ξεφράζονται στις όχθες του Γάγγη ποταμού επέτειναν την αγανάκτηση για τον τρόπο που χειρίστηκε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Ναρέντρα Μόντι την κρίση.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε σήμερα περαιτέρω μείωση των εργαστηριακά επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2, που υποχώρησαν στο χαμηλότερό τους επίπεδο από την 21η Απριλίου, ωστόσο οι θάνατοι εξαιτίας της COVID-19 παρέμειναν πάνω από το επίπεδο των 4.000, ενώ ειδικοί επισήμαναν ότι ο επίσημος αριθμός είναι αναξιόπιστος, εξαιτίας της έλλειψης επαρκούς αριθμού τεστ στις αγροτικές περιοχές της επαρχίας, όπου ο νέος κορονοϊός εξαπλώνεται με μεγάλη ταχύτητα.

Η Ινδία πλήττεται –εδώ και μήνες πλέον– σκληρότερα από οποιαδήποτε άλλη χώρα στον κόσμο από την πανδημία, καθώς το παραλλαγμένο στέλεχος του SARS-CoV-2 που αρχικά ταυτοποιήθηκε στη χώρα αυτή προκάλεσε έκρηξη των κρουσμάτων σε ημερήσια βάση, που ξεπέρασαν το όριο των 400.000.

Παρότι τα επίσημα δεδομένα υποδεικνύουν πως οι μολύνσεις μειώνονται τις τελευταίες ημέρες, ειδικοί τονίζουν πως δεν υπάρχει βεβαιότητα ότι η καμπύλη έφθασε στην κορύφωσή της, ενώ η ανησυχία τόσο εντός όσο και εκτός χώρας για το στέλεχος B.1.617 εντείνεται.

«Υπάρχουν ακόμη πολλά τμήματα της χώρας που ακόμη δεν έχουν βιώσει την κορύφωση», προειδοποίησε η Δρ. Σάμια Σουαμινάθαν, η επικεφαλής των επιστημόνων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Ινδία, μιλώντας στην εφημερίδα The Hindu.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!