Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: ΔΝΤ για Ελλάδα: Ανάπτυξη 3,3% φέτος και 5,4% το 2022 – Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίστηκαν
[Σκάϊ]: ΔΝΤ για Ελλάδα: Ανάπτυξη 3,3% φέτος και 5,4% το 2022 – Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίστηκαν

[Σκάϊ]: ΔΝΤ για Ελλάδα: Ανάπτυξη 3,3% φέτος και 5,4% το 2022 – Οι μεταρρυθμίσεις συνεχίστηκαν

Για το Δημόσιο Χρέος το ΔΝΤ εκτιμά ότι μεσοπρόθεσμα θα μειώνεται, αφού φθάσει στο ανώτατο σημείο του το 2021, με αποτέλεσμα το κόστος εξυπηρέτησής του (χρηματοδοτικές ανάγκες) να παραμένει διαχειρίσιμο.

Αμετάβλητες διατηρεί τις προβλέψεις του για την ελληνική οικονομία το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, θέτοντας τον πήχη της ανάπτυξης φέτος στο 3,3% και στο 5,4% το 2022.

Το ΔΝΤ, στην έκθεσή του, σημειώνει ότι η Ελλάδα εισήλθε στην πανδημία με ατελή ανάκαμψη, ωστόσο επέδειξε ανθεκτικότητα στην αντιμετώπισή της, ενώ η κυβέρνηση παρείχε μια από τις μεγαλύτερες δημοσιονομικές στηρίξεις στην ευρωζώνη

Όσον αφορά στο δημόσιο χρέος το ΔΝΤ σημειώνει πως παραμένει βιώσιμο σε μεσοπρόθεσμο ορίζοντα και προβλέπει πως μετά από την εκτίναξή του στο 214% του ΑΕΠ φέτος θα υποχωρήσει στο 169% του ΑΕΠ το 2030.
Μεταρρυθμίσεις

Ειδικότερα, το Ταμείο διαπιστώνει ότι παρά την πανδημία οι μεταρρυθμίσεις συνεχίστηκαν σε αρκετούς τομείς, αν και με βραδύτερο ρυθμό σε σύγκριση με το πρόσφατο παρελθόν. Χαρακτηρίζει την αντίδραση της κυβέρνησης στην πανδημία έγκαιρη και αποτελεσματική, με αποτέλεσμα παρόλο που η ανάκαμψη της δεν είχε ολοκληρωθεί, η οικονομία να εμφανίσει αξιοσημείωτη αντοχή. Σημειώνεται ότι τον Απρίλιο το ΔΝΤ στην Έκθεση του (World Economic Outlook) προέβλεπε ότι φέτος η ελληνική οικονομία θα αναπτυχθεί με ρυθμό 3,8% μετά από την μείωση του ΑΕΠ κατά 8,2% το 2020.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!