Κυριακή, 11 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Διπλό χτύπημα κατά Ρωσίας με κυρώσεις από ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Ναβάλνι
[Σκάϊ]: Διπλό χτύπημα κατά Ρωσίας με κυρώσεις από ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Ναβάλνι

[Σκάϊ]: Διπλό χτύπημα κατά Ρωσίας με κυρώσεις από ΕΕ και ΗΠΑ λόγω Ναβάλνι

Κυρώσεις κατά ανώτερων αξιωματούχων της ρωσικής κυβέρνησης ανακοίνωσε η κυβέρνηση Μπάιντεν. Έτοιμες είναι οι κυρώσεις και των Βρυξελλών κατά της Μόσχας κατά τεσσάρων Ρώσων αξιωματούχων.

Κυρώσεις κατά Ρώσων αξιωματούχων επιβάλλουν σχεδόν ταυτόχρονα η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ για την υπόθεση του Αλεξέι Ναβάλνι.

Η κυβέρνηση Μπάιντεν, ανακοίνωσε τιμωρητικές κυρώσεις σε ανώτερους αξιωματούχους της ρωσικής κυβέρνησης και επανέλαβε το αίτημα για απελευθέρωση του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης.

Στο πλαίσιο των κυρώσεων εμποδίζεται η πρόσβαση σε λογαριασμούς και άλλα περιουσιακά στοιχεία των εν λόγω Ρώσων αξιωματούχων στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με την Washington Post , οι κυρώσεις είναι εν πολλοίς συμβολικές και αποτελούν την πρώτη ενέργεια κατά της Μόσχας από τη νέα διακυβέρνηση Μπάιντεν που διαφοροποιείται από την πολιτική Τραμπ.

Ανακοινώθηκαν επίσης νέοι περιορισμοί στις εξαγωγές σε υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή χημικών όπλων και διεύρυνση των κυρώσεων που ήδη ισχύουν με βάση τον νόμο για τον έλεγχο χρήσης τέτοιων όπλων.

Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν με την προϋπόθεση ότι δεν θα κατονομαστούν, δεν αποκάλυψαν τα ονόματα των ατόμων που μπαίνουν στο στόχαστρο των κυρώσεων. Τα ονόματα αναμένεται να δημοσιοποιηθούν αργότερα σήμερα.

Ο Ναβάλνι, ανάρρωσε από την επίθεση στη Γερμανία και φυλακίστηκε αμέσως μόλις επέστρεψε στη Μόσχα στις αρχές του χρόνου. Καταδικάστηκε σε πάνω από δύο χρόνια φυλάκιση και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων καταγγέλλουν ότι οι κατηγορίες σε βάρος του είναι κατασκευασμένες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!