Παρασκευή, 4 Δεκεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Δήμος Αθηναίων και Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ενώνουν δυνάμεις κατά της πανδημίας
[Σκάϊ]: Δήμος Αθηναίων και Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ενώνουν δυνάμεις κατά της πανδημίας

[Σκάϊ]: Δήμος Αθηναίων και Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ενώνουν δυνάμεις κατά της πανδημίας

Κώστας Μπακογιάννης: Με οργάνωση, σχέδιο και συντονισμό, δίνουμε βάρος στην πρόληψη και την ευαισθητοποίηση των πολιτών

Ο Δήμος Αθηναίων και η Ελληνική Πνευμονολογική Εταιρεία ένωσαν τις δυνάμεις τους κατά της πανδημίας. Σήμερα υπογράφηκε από τον δήμαρχο Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη και τον πρόεδρο της Ελληνικής Πνευμονολογικής Εταιρείας, Στέλιο Λουκίδη, συμφωνία συνεργασίας για μια σειρά δράσεις που στοχεύουν στην προστασία της υγείας των πολιτών της Αθήνας από την πανδημία του Covid-19 αλλά και από μια σειρά άλλων νοσημάτων της εποχής (γρίπη, πνευμονία κ.α.).

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση του δήμου, μεταξύ των δράσεων αυτών είναι η βελτίωση της επαγρύπνησης και της γνώσης των δημοτών σε θέματα και πολιτικές για τον Covid-19 ,την εποχική γρίπη τον πνευμονιόκοκκο, τους εμβολιασμούς και το κάπνισμα, η εκπαίδευση των επαγγελματιών υγείας στις Υπηρεσίες Υγείας του Δήμου Αθηναίων, ο έλεγχος της αναπνευστικής λειτουργίας των δημοτών με ανιχνεύσεις και η ευαισθητοποίηση των ευπαθών ομάδων και των ηλικιωμένων στα θέματα της υγείας των πνευμόνων καθώς και διασύνδεση με ειδικά θεραπευτικά κέντρα όπου αυτό κριθεί απαραίτητο.

Επίσης η υποστήριξη του υγειονομικού δικτύου του Δήμου Αθηναίων για την καλύτερη διαχείριση και αποσυμφόρηση των εξωτερικών ή επειγόντων ιατρείων των νοσοκομείων κ.α. «H Αθήνα, με πολλή δουλειά και οργανωμένα, έχει καταφέρει να σηκώσει ένα μεγάλο βάρος της πανδημίας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!