Δευτέρα, 20 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Διδυμότειχο: Το μνημείο και η οδός που θα πάρει το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη
[Σκάϊ]: Διδυμότειχο: Το μνημείο και η οδός που θα πάρει το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη

[Σκάϊ]: Διδυμότειχο: Το μνημείο και η οδός που θα πάρει το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη

Το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη θα πάρει ένας από τους κεντρικότερους δρόμους του Διδυμοτείχου με ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου. H αντίδραση των γονιών της.

Με ομόφωνη απόφασή του το δημοτικό συμβούλιο Διδυμότειχου αποφάσισε να δώσει το όνομα της Ελένης Τοπαλούδη στην οδό Βασιλέως Γεωργίου, έναν από τους κεντρικότερους δρόμους του Διδυμοτείχου.

Η Ελένη Τοπαλούδη, δολοφονήθηκε από δύο άνδρες τον Νοέμβριο του 2018 στην Ρόδο, όπου σπούδαζε η αδικοχαμένη φοιτήτρια. Καθώς διανύουμε μια περίοδο όπου οι γυναικοκτονίες στη χώρα μας αυξάνονται συνεχώς, η αναγνώριση της Ελένης Τοπαλούδη ως σύμβολο των γυναικών που χτυπήθηκαν, βασανίστηκαν, βιάστηκαν και δολοφονήθηκαν έχει μεγάλη σημασία.

Όπως δήλωσε ο δήμαρχος Διδυμοτείχου κ. Ρωμύλος Χατζηγιαννόγλου στο GRTimes , «τώρα ήρθε η στιγμή που επιβαλλόταν να αναγνωρίσουμε όλη αυτή τη σκληρή υπόθεση που έχει να κάνει με την Ελένη Τοπαλούδη», αλλά και «να την αναγνωρίσουμε ως σύμβολο».

Οι γονείς της Ελένης, «είναι αισιόδοξοι, ότι μέσω αυτής της συμβολικής κίνησης θα μπορέσουν να βοηθηθούν άλλα παιδιά, ώστε να μην πέσουν σε τέτοια παγίδα και να προστατευθούν», αναφέρει ο κ. Χατζηγιαννόγλου.

Να σημειωθεί δε, ότι σύντομα πρόκειται να τοποθετηθεί και μνημείο της Ελένης Τοπαλούδη μπροστά από το δημαρχείο. Ο δήμος έχει ήδη αρχίσει να επικοινωνεί με καλλιτέχνες ώστε να αποφασιστεί το σημείο στο οποίο θα γίνει το μνημείο, αλλά και τι θα αναπαριστά, σύμφωνα με τον δήμαρχο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!