Πέμπτη, 29 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: «Διχασμός» στη Γερμανία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μετά τις αποφάσεις Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας
[Σκάϊ]: «Διχασμός» στη Γερμανία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μετά τις αποφάσεις Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας

[Σκάϊ]: «Διχασμός» στη Γερμανία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μετά τις αποφάσεις Ελλάδας, Γαλλίας, Ιταλίας

Δημόσια συζήτηση στη Γερμανία για τα υπέρ και τα κατά ενός υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός όπλο κατά του τέταρτου κύματος.

«Διχασμένη» εμφανίζεται η Γερμανία για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό ορισμένων επαγγελματικών ομάδων μετά τις αποφάσεις Ελλάδας, Γαλλίας και Ιταλίας όπως προκύπτει και από τα δημοσιεύματα του γερμανικού Τύπου.

«Γαλλία, Ιταλία και Ελλάδα επέλεξαν το δρόμο του υποχρεωτικού εμβολιασμού των υγειονομικών. Το Βερολίνο ωστόσο αποκλείει ένα τέτοιο μέτρο για τη Γερμανία», παρατηρεί η Handelsblatt με τίτλο «Υποχρεωτικός εμβολιασμός για συγκεκριμένα επαγγέλματα στη Γερμανία;». Η οικονομική εφημερίδα σημειώνει: «Ο λόγος για το όχι στον υποχρεωτικό εμβολιασμό σχετίζεται προφανώς με την προσπάθεια καθησυχασμού των αναποφάσιστων. Στη πραγματικότητα όμως η κυβέρνηση βρίσκεται πλέον σε αδιέξοδο με τη κατηγορηματική της στάση. Για παράδειγμα: Στην προστασία των ενοίκων στις δομές φιλοξενίας ηλικιωμένων τα χέρια της είναι πλέον δεμένα».

Η Stuttgarter Zeitung παρατηρεί: «Δεν ήταν και ιδιαίτερα έξυπνο από την κυβέρνηση να αποκλείσει εκ των προτέρων έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό όταν το μέτρο αυτό δεν αποκλείεται να αποδειχθεί καθοριστικό στην αντιμετώπιση ενός τέταρτου ή πέμπτου κύματος της πανδημίας. Αν συνεχίσει η έξαρση κρουσμάτων λόγω της μετάλλαξης Δ, ληφθούν ξανά περιοριστικά μέτρα, κλείσουν σχολεία ή επιβληθεί νέο λοκντάουν τότε η δημόσια συζήτηση για έναν υποχρεωτικό εμβολιασμό θα επανέλθει».

Κανένα νοσοκομείο δεν έχει τη πολυτέλεια απόλυσης εργαζομένων

Διαφορετική άποψη διατυπώνει η Süddeutsche Zeitung: «Όποιος θέλει να αυξηθεί το ποσοστό εμβολιασμού πρέπει να στηριχθεί στην πειθώ και τις ενημερωτικές εκστρατείες και όχι νόμους και διατάγματα. Διότι η πλειονότητα εκείνων που στέκονται εμπόδιο σε μαζικούς εμβολιασμούς δεν είναι ακραίοι αρνητές του κορωνοϊού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!