Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Διαφωνία Μητσοτάκη – Σασόλι για το προσφυγικό στη Σλοβενία: Υποδοχή Αφγανών ζήτησε ο Ιταλός
[Σκάϊ]: Διαφωνία Μητσοτάκη – Σασόλι για το προσφυγικό στη Σλοβενία: Υποδοχή Αφγανών ζήτησε ο Ιταλός

[Σκάϊ]: Διαφωνία Μητσοτάκη – Σασόλι για το προσφυγικό στη Σλοβενία: Υποδοχή Αφγανών ζήτησε ο Ιταλός

Σασόλι: «Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με τα χθεσινά συμπεράσματα του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων» – Μητσοτάκης: «Υπερασπίζομαι την απόφαση αυτή»

Ανοιχτή διαφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Νταβίντ Σασόλι σημειώθηκε την Τετάρτη σε συζήτηση με θέμα «Το Μέλλον της Ευρώπης» (Future of Europe – To Stand and Withstand) στο πλαίσιο του 16ου Bled Strategic Forum, στο Μπλεντ της Σλοβενίας.

Αναφερόμενος στην απόφαση του χθεσινού έκτακτου Συμβουλίου των Υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ με θέμα το Αφγανιστάν ο κ. Σασόλι εξέφρασε την απογοήτευσή του για τη στάση των ΥΠΕΣ.

«Είμαστε πολύ απογοητευμένοι με τα χθεσινά συμπεράσματα του Συμβουλίου Εσωτερικών Υποθέσεων. Είδαμε χώρες εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης να υποδέχονται Αφγανούς αιτούντες άσυλο, αλλά δεν έχουμε δει ούτε ένα κράτος μέλος να κάνει το ίδιο. Όλοι δικαίως σκέφτηκαν αυτούς που συνεργάστηκαν μαζί μας και τις οικογένειές τους, αλλά κανένας δεν είχε το θάρρος να προσφέρει καταφύγιο σε αυτούς των οποίων η ζωή κινδυνεύει ακόμη και σήμερα. Δεν μπορούμε να προσποιηθούμε ότι το αφγανικό ζήτημα δεν μας αφορά, επειδή συμμετείχαμε σε αυτήν την αποστολή και μοιραστήκαμε τους στόχους και τους στόχους της» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σασόλι.
«Μια δυνατή και κοινή ευρωπαϊκή φωνή στη διεθνή σκηνή είναι πιο απαραίτητη τώρα από ποτέ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!