Σάββατο, 10 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Διαδικτυακή εκδήλωση της έκθεσης «1821: Πριν και μετά» στο Μουσείο Μπενάκη
[Σκάϊ]: Διαδικτυακή εκδήλωση της έκθεσης «1821: Πριν και μετά» στο Μουσείο Μπενάκη

[Σκάϊ]: Διαδικτυακή εκδήλωση της έκθεσης «1821: Πριν και μετά» στο Μουσείο Μπενάκη

Οι επιμελητές-οικοδεπότες έδωσαν μια γεύση ιστορίας και τέχνης, άξονες όπου πάνω τους σχεδιάστηκε την τελευταία πενταετία μεθοδικά και με επιστημονική γνώση το αφήγημα της μεγαλύτερης έκθεσης που διοργανώνει στην ιστορία του το Μουσείο Μπενάκη.

Βάλσαμο πολιτισμού στις αντίξοες συνθήκες της εποχής ήταν, έστω και φευγαλέα, το εικοσάλεπτο βίντεο της αποψινής εκδήλωσης του Μουσείου Μπενάκη για τη μεγάλη επετειακή έκθεση με τίτλο «1821: Πριν και μετά», στημένη και στους τρεις ορόφους του μουσείου της Πειραιώς, πανέτοιμη για τους οκτώ επόμενους μήνες και περιμένοντας να σηκώσει τις πύλες της στο κοινό όταν ανοίξουν τα μουσεία.

Οι επιμελητές-οικοδεπότες, Τάσος Σακελαρόπουλος και Μαρία Δημητριάδου, έδωσαν μια γεύση ιστορίας και τέχνης, άξονες όπου πάνω τους σχεδιάστηκε την τελευταία πενταετία μεθοδικά και με επιστημονική γνώση το αφήγημα της μεγαλύτερης έκθεσης που διοργανώνει στην ιστορία του το Μουσείο Μπενάκη. Με 1.200 αντικείμενα από τις συλλογές του, πολλά απ’ τα οποία ανασύρονται για πρώτη φορά από τις αποθήκες του, όπως για παράδειγμα τα όπλα του Κολοκοτρώνη. Εκθέματα συναρπαστικά και ποικίλα, που εμπλουτίστηκαν και διεύρυναν την θεματική τής έκθεσης, χάρις στη συμμετοχή στη διοργάνωση της Τράπεζας της Ελλάδος, της Εθνικής Τράπεζας και της Alpha Bank.

Τα εκθέματα περιλαμβάνονται αναλυτικά και στον κατάλογο των 1.218 σελίδων που κυκλοφόρησε το μουσείο για τα 100 χρόνιαΙιστορίας του νεότερου Ελληνισμού από το 1770 μέχρι το 1870.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!