Σάββατο, 18 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Δένδιας σε Λίβυα ΥΠΕΞ: Να απομακρυνθούν τα ξένα στρατεύματα από τη Λιβύη -Αδιάβλητες εκλογές
[Σκάϊ]: Δένδιας σε Λίβυα ΥΠΕΞ: Να απομακρυνθούν τα ξένα στρατεύματα από τη Λιβύη -Αδιάβλητες εκλογές

[Σκάϊ]: Δένδιας σε Λίβυα ΥΠΕΞ: Να απομακρυνθούν τα ξένα στρατεύματα από τη Λιβύη -Αδιάβλητες εκλογές

Ο υπουργός Εξωτερικών έστειλε το μήνυμα πως η Ελλάδα θα συνεχίσει να πασχίζει για τη σταθερότητα, την ασφάλεια και τη Δημοκρατία στη Λιβύη

Την ανάγκη να απομακρυνθούν όλα τα ξένα στρατεύματα από τη Λιβύη, όλες οι παραστρατιωτικές και μισθοφορικές δυνάμεις και να μην υπάρχει ξένη στρατιωτική παρουσία για να διενεργηθούν αδιάβλητες εκλογές στη χώρα, υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας σε κοινές δηλώσεις μετά τη συνάντηση με τη Λίβυα ομόλογό του, Νάιλα Ελ Μανγκούς. «Το σημαντικότερο διακύβευμα για μας είναι η διασφάλιση της ανεξαρτησίας, της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Λιβύης» κατέστησε σαφές ο Νίκος Δένδιας και εξήγησε πως βασική προϋπόθεση γι’ αυτό είναι η διοργάνωση αδιάβλητων εκλογών στις 24 Δεκεμβρίου, όπως προβλέπεται στα ψηφίσματα του ΟΗΕ.

Σε αυτό το πλαίσιο, εξέφρασε την ελπίδα να αναδειχθεί μια αντιπροσωπευτική κυβέρνηση στη Λιβύη που να απελευθερωθεί από τα βαρίδια του παρελθόντος, όπως το άκυρο, ανυπόστατο και παράνομο «τουρκο-λιβυκό» μνημόνιο. «Ένα μνημόνιο που εκτός από τη διεθνή κοινότητα, δεν το δέχεται ούτε η Βουλή της Λιβύης. Εμείς λέμε ότι είναι ένα νομικό παράδοξο, που αγνοεί κάθε έννοια Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Αγνοεί και την κοινή λογική και τη γεωγραφία» διαμήνυσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Εξίσου, επισήμανε πως η ΕΕ οφείλει να αντιληφθεί με τον πιο καθαρό τρόπο ότι η Λιβύη δεν είναι μια μακρινή χώρα της Αφρικής, αλλά μια χώρα της Μεσογείου για την οποία η ΕΕ, και βέβαια η Ελλάδα, έχουν και ευθύνη και υποχρέωση να βοηθήσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!