Τρίτη, 2 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Δένδιας για διερευνητικές: Επίλυση με διάλογο και όχι με απειλές πολέμου
[Σκάϊ]: Δένδιας για διερευνητικές: Επίλυση με διάλογο και όχι με απειλές πολέμου

[Σκάϊ]: Δένδιας για διερευνητικές: Επίλυση με διάλογο και όχι με απειλές πολέμου

«Απαράδεκτη τακτική η απειλή με casus belli από την Τουρκία». Μετατροπή των διερευνητικών σε διαπραγμάτευση μόνο αν υπάρξει κοινό έδαφος, πάντα στη βάση του διεθνούς δικαίου. «Η Ελλάδα προετοιμάζεται για επέκταση χωρικών υδάτων οποτεδήποτε και οπουδήποτε το κρίνει» και όχι μόνο στην Κρήτη.

Της Ναντιν Χαρδαλιά

Τις αυστηρές προϋποθέσεις υπό τις οποίες οι διερευνητικές επαφές Αθήνας και Άγκυρας, μπορούν να αποδώσουν καρπούς, έθεσε από τη Βουλή ο Υπουργός Εξωτερικών, δηλώνοντας προσήλωση στο διεθνές δίκαιο και το δίκαιο της θάλασσας και υπογραμμίζοντας ότι η μοναδική μας διαφορά με την Τουρκία (σ.σ. ΑΟΖ και υφαλοκρηπίδα) δεν μπορεί να επιλυθεί με απειλές πολέμου, χαρακτηρίζοντας μάλιστα «απαράδεκτη» την απειλή με casus belli για το δικαίωμα της χώρας μας να επεκτείνει τα χωρικά της ύδατα στα 12 μίλια και στο Αιγαίο.

Απαντώντας στις επισημάνσεις της αντιπολίτευσης περί ναρκοθέτησής τους από τις παράνομες διεκδικήσεις της Τουρκίας, ο Νίκος Δένδιας έκανε λόγο για ευκαιρία διαλόγου μετά την εκπλήρωση του όρου της Αθήνας για αποχώρηση του Όρουτς Ρέις και ξεκαθάρισε πως: «Δημιουργείται μια ευκαιρία διαλόγου, πάντα στο πλαίσιο των διερευνητικών. Με καλή πίστη και ειλικρινή διάθεση, με διάλογο και όχι με χρήση βίας και βεβαίως όχι με απειλές πολέμου, αποκλειστικά στη διαφορά μας για την υφαλοκρηπίδα και την ΑΟΖ, όπως είχε οριστεί και διεξαχθεί μέχρι τώρα. Έτσι ακριβώς θα συνεχιστεί», ανέφερε ο Νίκος Δένδιας.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!