Τρίτη, 30 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Δένδιας: Ελλάδα και Γκάνα έχουν τις ίδιες αρχές και μπορούν να κάνουν πολλά μαζί
[Σκάϊ]: Δένδιας: Ελλάδα και Γκάνα έχουν τις ίδιες αρχές και μπορούν να κάνουν πολλά μαζί

[Σκάϊ]: Δένδιας: Ελλάδα και Γκάνα έχουν τις ίδιες αρχές και μπορούν να κάνουν πολλά μαζί

Ειδική αναφορά έκανε ο Ν. Δένδιας στους Έλληνες επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στην Γκάνα. «Έχουμε ήδη επενδύσεις 100 εκατομμυρίων ευρώ στην Γκάνα, αυτό είναι πολύ σημαντικό» σημείωσε.

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών Νίκου Δένδια στην Γκάνα, «την πρώτη Έλληνα υπουργού» στη χώρα αυτής της Δυτικής Αφρικής, επισφραγίστηκε με την υπογραφή μνημονίου κατανόησης για διμερείς διαβουλεύσεις μεταξύ των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Σε δηλώσεις του κατά τη συνάντησή του στην Άκρα με την ομόλογό του από την Γκάνα, Σέρλι Άγιορκορ Μπότσγουεϊ (Shirley Ayorkor Botchwey), τη δεύτερη μετά τη συνάντησή τους τον Σεπτέμβριο στη Νέα Υόρκη στο πλαίσιο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, δήλωσε πολύ χαρούμενος για τη σημερινή του επίσκεψη και προέταξε την ανάγκη «κάλυψης του τεράστιου κενού» στις διμερείς σχέσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, τόνισε πως η Ελλάδα επιπροσθέτως των 100.000 εμβολίων κατά του κορωνοϊού που έστειλε, σήμερα παρέδωσε άλλα 50.000.

Επίσης, ανέδειξε τη σημασία της Γκάνα στη Δυτική Αφρική, αλλά και της Αφρικής στον κόσμο. Πιο συγκεκριμένα, εκτίμησε ότι η Γκάνα είναι ήδη κινητήριος δύναμη της Δυτικής Αφρικής. Απευθυνόμενος στην Γκανέζα ομόλογό του, είπε πως «η χώρα σας είναι πολύ σημαντική για τη Δυτική Αφρική και το εκτιμούμε πολύ αυτό». Επίσης, εκτίμησε πως η Αφρική θα είναι η κινητήριος δύναμη του κόσμου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!