Παρασκευή, 18 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: «Δεν προσπάθησε καν»: Πυρά νομικού εκπροσώπου της ΕΕ κατά AstraZeneca για αθέτηση της σύμβασης
[Σκάϊ]: «Δεν προσπάθησε καν»: Πυρά νομικού εκπροσώπου της ΕΕ κατά AstraZeneca για αθέτηση της σύμβασης

[Σκάϊ]: «Δεν προσπάθησε καν»: Πυρά νομικού εκπροσώπου της ΕΕ κατά AstraZeneca για αθέτηση της σύμβασης

Η Ε.Ε έχει παραπέψμει ήδη από τον Απρίλιο την αγγλο-σουηδική φαρμακοβιομηχανία στη δικαιοσύνη, μετά τις δηλώσεις της ότι θα παραδώσει μόνο 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της έως τα τέλη Ιουνίου, αντί 300 εκατ. που προβλέπονται στη σύμβαση προμήθειας.

Πυρά κατά της AstraZeneca εξαπέλυσε νομικός εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατηγορώντας την ότι δεν προσπάθησε καν να σεβαστεί τη σύμβασή της με το «μπλοκ» των 27 κρατών- μελών για την προμήθεια των εμβολίων κατπά της Covid-19, καθώς και ότι δεν προειδοποίησε εγκαίρως για τις περικοπές των παραδόσεων.

Άλλωστε, η Ε.Ε έχει παραπέψμει ήδη από τον Απρίλιο την αγγλο-σουηδική φαρμακοβιομηχανία στη δικαιοσύνη, μετά τις δηλώσεις της ότι θα παραδώσει μόνο 100 εκατ. δόσεις του εμβολίου της έως τα τέλη Ιουνίου, αντί 300 εκατ. που προβλέπονται στη σύμβαση προμήθειας.

Ωστόσο, οι Βρυξέλλες επιμένου στην παράδοση 120 εκατ. δόσεων έως τα τέλη Ιουνίου.

«Η AstraZeneca δεν προσπάθησε καν να σεβαστεί τη σύμβαση», δήλωσε ο νομικός εκπρόσωπος της ΕΕ, Rafael Jafferali, σε δικαστήριο των Βρυξελλών κατά την πρώτη ακρόαση, αναφέρει το Reuters.

Από την πλευρά της, η εταιρεία έχει επανειλημμένα πει ότι η σύμβαση δεν ήταν δεσμευτική, και η μόνη της δέσμευση ήταν να κάνει ό,τι καλύτερο μπορούσε για την παράδοση των εμβολίων.

Ο Jafferali είπε ότι η αρχή αυτή δεν τηρήθηκε επειδή η φαρμακοβιομηχανία δεν είχε παραδώσει στην Ε.Ε. τις 50 εκατ. δόσεις που παράγονται σε εργοστάσια που αναφέρονται στη σύμβαση ως προμηθευτές στην ΕΕ, συμπεριλαμβανομένων 39 εκατ. δόσεων που παρασκευάζονται στη Βρετανία.

Η AstraZeneca απάντησε ότι οι δόσεις που παράγονται στη Βρετανία δεσμεύτηκαν βάσει συμβολαίου που υπέγραψε η βρετανική κυβέρνηση με το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, το οποίο ανέπτυξε το εμβόλιο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!