Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: «Αν δεν πολεμήσουμε έχουμε ήδη χάσει»: Αποφασισμένες να παλέψουν οι Αφγανές ακτιβίστριες
[Σκάϊ]: «Αν δεν πολεμήσουμε έχουμε ήδη χάσει»:  Αποφασισμένες να παλέψουν οι Αφγανές ακτιβίστριες

[Σκάϊ]: «Αν δεν πολεμήσουμε έχουμε ήδη χάσει»: Αποφασισμένες να παλέψουν οι Αφγανές ακτιβίστριες

Πολλές Αφγανές ακτιβίστριες δεν το βάζουν κάτω παρά την τρομοκρατία των Ταλιμπάν. Αν δεν παλέψουμε, έχουμε ήδη χάσει, λένε. Ζητούν διεθνή συμπαράσταση.

«Στο εξής, οι διαδηλώσεις στο Αφγανιστάν απαγορεύονται για λόγους ασφαλείας», ανέφερε η πρώτη επίσημη δήλωση του υπουργείου Εσωτερικών μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης. «Κάθε δημόσια συγκέντρωση πρέπει να δηλώνεται εκ των προτέρων στο υπουργείο Εσωτερικών. Οι αρχές ασφαλείας πρέπει να ενημερώνονται για λεπτομέρειες, όπως για παράδειγμα για τα συνθήματα που θα χρησιμοποιούνται. Οι παραβιάσεις των κανόνων θα τιμωρούνται αυστηρά. Η απαγόρευση φαίνεται να έχει έναν συγκεκριμένο στόχο: τις γυναίκες ακτιβίστριες. Από τις αρχές Σεπτεμβρίου διαδηλώνουν ενάντια στους νέους ηγεμόνες στο Αφγανιστάν, τους Ταλιμπάν.
«Θα συνεχίσουμε να διαδηλώνουμε για τα δικαιώματά μας, ακόμη και χωρίς άδεια», δήλωσε η ακτιβίστρια Μαχμπόμπε Νασρίν Ντοκτ σε συνέντευξή της στην DW. «Το υπουργείο Εσωτερικών δεν έχει ακόμη ξεκινήσει το έργο του. Σε ποιον να απευθυνθούμε άλλωστε; Είναι επίσης προφανές ότι δεν θα μας δώσουν καμία άδεια μόλις δουν για ποιο σκοπό θέλουμε να συγκεντρωθούμε».
Η Νασρίν Ντοκτ οργανώνει διαδηλώσεις στην πρωτεύουσα του Αφγανιστάν εναντίον των νέων ηγεμόνων από τις αρχές Σεπτεμβρίου. Αυτό συνέβη και την περασμένη Τετάρτη όταν συνελήφθη. «Εισήγαγαν τα στοιχεία μου σε ένα σύστημα και με προειδοποίησαν να μην οργανώσω άλλες διαδηλώσεις. Αλλά δεν θα με τρομοκρατήσουν.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!