Δευτέρα, 14 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: «Το δαχτυλίδι της φωτιάς»: Έρχεται το εντυπωσιακό φαινόμενο έκλειψης την Πέμπτη (10/06)
[Σκάϊ]: «Το δαχτυλίδι της φωτιάς»: Έρχεται το εντυπωσιακό φαινόμενο έκλειψης την Πέμπτη (10/06)

[Σκάϊ]: «Το δαχτυλίδι της φωτιάς»: Έρχεται το εντυπωσιακό φαινόμενο έκλειψης την Πέμπτη (10/06)

Σε όλη την κεντρική και ανατολική περιφέρεια του Καναδά , οι κάτοικοι των περιοχών αυτών θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσουν το σπάνιο και συναρπαστικό φαινόμενο της δακτυλιοειδούς ηλιακής έκλειψης ή κοινώς το «δακτυλίδι της φωτιάς».

Οι κάτοικοι των βορείων και ανατολικών τμημάτων της Βόρειας Αμερικής θα παρακολουθήσουν ένα παράξενο φαινόμενο την Πέμπτη (10 Ιουνίου).Μια μερική ηλιακή έκλειψη θα είναι ορατή και για πολλούς θα συμπίπτει λίγο πολύ με την ανατολή του ηλίου. Μόνο για μέρη βόρεια μιας γραμμής που τρέχει περίπου από το Churchill της Μανιτόμπα, μέχρι το Χάλιφαξ της Νέας Σκοτίας, ολόκληρη η έκλειψη θα είναι ορατή από την αρχή έως το τέλος μετά την ανατολή του ήλιου. Αλλού, ανάλογα με το πού βρίσκεστε, εάν ο ουρανός είναι καθαρός προς τα ανατολικά-βορειοανατολικά, ο ανατέλλοντας ήλιος θα εμφανιστεί ελαφρώς βαθουλωμένος, σαν βαθύ μισοφέγγαρο ή ακόμη και σαν δαχτυλίδι.

Σε όλη την κεντρική και ανατολική περιφέρεια του Καναδά – που περιλαμβάνει τις επαρχίες του δυτικού και του βόρειου Οντάριο και ένα κομμάτι του βορειοδυτικού Κεμπέκ, καθώς και το ανατολικό Nunavut, το νεότερο έδαφος του Καναδά – οι θεατές που ζουν σε ένα μονοπάτι κατά μέσο όρο περίπου 390 μίλια (630 χιλιόμετρα) θα έχουν την τύχη να παρακολουθήσου το σπάνιο και συναρπαστικό θέαμα ενός δακτυλιοειδούς ή «δακτυλίου φωτιάς» ηλιακής έκλειψης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!