Πέμπτη, 25 Φεβρουαρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Χαιρετίζει ο Μητσοτάκης τη νέα μεταβατική ηγεσία της Λιβύης – Το μήνυμα του ΥΠΕΞ
[Σκάϊ]: Χαιρετίζει ο Μητσοτάκης τη νέα μεταβατική ηγεσία της Λιβύης – Το μήνυμα του ΥΠΕΞ

[Σκάϊ]: Χαιρετίζει ο Μητσοτάκης τη νέα μεταβατική ηγεσία της Λιβύης – Το μήνυμα του ΥΠΕΞ

«Η Ελλάδα, όντας άμεσος γείτονας της Λιβύης, προσβλέπει στην εγκαθίδρυση επαφών με το νέο Προεδρείο ευθύς μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του με σκοπό την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στη βάση της διεθνούς δικαίου», τονίζει το υπουργείο Εξωτερικών.

Τα συγχαρητήριά του στη νέα μεταβατική ηγεσία της Λιβύης, εξέφρασε ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε μήνυμά του στο Twitter αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή αποτελεί ένα σημαντικό σημαντικό βήμα προς την ειρήνη στη γειτομική μας χώρα. Κάλεσε όλες τις πλευρές να στηρίξουν τη διαδικασία των εκλογών που θα γίνουν τον Δεκέμβριο.

Ανακοίνωση εξέδωσε και το υπουργείο Εξωτερικών, στην οποία τονίζεται ότι «η Ελλάδα, όντας άμεσος γείτονας της Λιβύης, προσβλέπει στην εγκαθίδρυση επαφών με το νέο Προεδρείο ευθύς μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του με σκοπό την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στη βάση της διεθνούς δικαίου».

Αναλυτικά η ανακοίνωση το υπουργείου Εξωτερικών:

Η Ελλάδα χαιρετίζει την εκλογή του Προέδρου του Συμβουλίου της Προεδρίας Μοχάμεντ Μένφι, των Μελών του και του Πρωθυπουργού της Λιβύης από το Φόρουμ Πολιτικού Διαλόγου της Λιβύης που έλαβε χώρα στη Γενεύη σήμερα.

Ο ορισμός του Μεταβατικού Προεδρείου, μέχρι τις εκλογές που προβλέπεται να διεξαχθούν στις 24 Δεκεμβρίου, ευελπιστούμε ότι θα συνεισφέρει αποφασιστικά στην ειρήνευση και στην σταθεροποίηση της Λιβύης και της περιοχής γενικότερα.

Η Ελλάδα, όντας άμεσος γείτονας της Λιβύης, προσβλέπει στην εγκαθίδρυση επαφών με το νέο Προεδρείο ευθύς μόλις αναλάβει τα καθήκοντα του με σκοπό την ενίσχυση των διμερών σχέσεων στη βάση της διεθνούς δικαίου.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!