Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Χατζηδάκης:Παράταση 2 μηνών σε επιδόματα ανεργίας- Επεκτείνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού-Δικαιούχοι
[Σκάϊ]: Χατζηδάκης:Παράταση 2 μηνών σε επιδόματα ανεργίας- Επεκτείνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού-Δικαιούχοι

[Σκάϊ]: Χατζηδάκης:Παράταση 2 μηνών σε επιδόματα ανεργίας- Επεκτείνεται η αποζημίωση ειδικού σκοπού-Δικαιούχοι

Παράλληλα, επεκτείνεται το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ έως και τον Ιούνιο 2021 και δίνεται δώρο Πάσχα επί της καταβαλλόμενης ενίσχυσης σε όσους συμμετείχαν στο Πρόγραμμα την περίοδο Ιανουάριου – Απριλίου 2021.

Μέτρα ύψους άνω των 600 εκατ. ευρώ για εργαζομένους και ανέργους και για τον μήνα Απρίλιο ανακοίνωσε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης. Στο πλαίσιο αυτό, επεκτείνεται η αναστολή συμβάσεων σε εργαζομένους επιχειρήσεων που πλήττονται από την πανδημία, καθώς και το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, ενώ το κράτος θα καταβάλλει και το Δώρο του Πάσχα, όπως του αναλογεί. Παράλληλα, παρατείνονται για δύο μήνες τα επιδόματα ανεργίας που λήγουν στα τέλη Μαρτίου.

Αναλυτικά:

1. Οι εργαζόμενοι σε εταιρείες που πλήττονται δύνανται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και να είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ύψους 534 ευρώ, ενώ καλύπτονται αναλογικά και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές.

Για τον Απρίλιο θα χρησιμοποιηθεί η διευρυμένη λίστα ΚΑΔ με τα ίδια κριτήρια που τέθηκαν και το Μάρτιο.

Παράλληλα, δίνεται δώρο Πάσχα επί της αναλογίας που καλύπτει το δημόσιο για την περίοδο Ιανουαρίου – Απριλίου, με κόστος στα 210 εκατ. ευρώ.

2. Επιδοτούνται οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές εργαζομένων σε ξενοδοχεία 12μηνης λειτουργίας έως και τον Ιούνιο 2021, με το κόστους για τους τρεις επιπλέον μήνες να διαμορφώνεται στα 3 εκατ. ευρώ.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!