Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ 100,3: 7,1 δισ. ευρώ σε 1 χρόνο για 3 εκατ. ωφελούμενους
[Σκάϊ]: Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ 100,3: 7,1 δισ. ευρώ σε 1 χρόνο για 3 εκατ. ωφελούμενους

[Σκάϊ]: Χατζηδάκης στον ΣΚΑΪ 100,3: 7,1 δισ. ευρώ σε 1 χρόνο για 3 εκατ. ωφελούμενους

Η συνέντευξη του υπουργού Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη – Τα 8 μέτρα για τη στήριξη της αγοράς εργασίας τον Απρίλιο

Για το πλέγμα δράσεων ενίσχυσης επιχειρήσεων και εργαζομένων από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων μίλησε την Τρίτη στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Κωστής Χατζηδάκης.

Όπως επισήμανε ο υπουργός Εργασίας, διατηρούνται σε ισχύ, και τον Απρίλιο, οι προστατευτικές ρυθμίσεις για εργαζόμενους και ανέργους, στο πλαίσιο των ανακοινώσεων για τα μέτρα στήριξης που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων επιδόματα αναστολών εργασίας, επιδόματα ανεργίας και Δώρο Πάσχα στους εργαζόμενους σε αναστολή.

Όπως ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης, μόνο το υπουργείο Εργασίας έχει δώσει μέσα σε ένα χρόνο 7,1 δισεκ. ευρώ για 3 εκατομμύρια ωφελούμενους, εργαζόμενους και άνεργους.

Ο υπουργός Εργασίας τόνισε ότι «η πρόκληση είναι να περάσουμε στην επόμενη μέρα», ανέφερε ωστόσο ότι οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας είναι θετικές.

Υπενθυμίζεται ότι τα 8 μέτρα στήριξης της αγοράς εργασίας μόνο για τον Απρίλιο με εκτιμώμενο κόστος 695 εκατ. ευρώ περιλαμβάνουν τα εξής:

1. Οι εργαζόμενοι σε επιχειρήσεις ανά την επικράτεια που πλήττονται σημαντικά, δύναται να τεθούν σε προσωρινή αναστολή σύμβασης εργασίας και είναι δικαιούχοι αποζημίωσης ειδικού σκοπού, αναλογικά για το διάστημα που τίθενται σε αναστολή, υπολογιζόμενη επί ποσού 534 ευρώ μηνιαίως. Για το ανωτέρω χρονικό διάστημα καλύπτονται αναλογικά από τον κρατικό προϋπολογισμό και οι πλήρεις ασφαλιστικές εισφορές, υπολογιζόμενες επί του ονομαστικού μισθού.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!