Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Χαρδαλιάς: Δε χρειάζονται νέα μέτρα- Ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον το σχολείο
[Σκάϊ]: Χαρδαλιάς: Δε χρειάζονται νέα μέτρα- Ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον το σχολείο

[Σκάϊ]: Χαρδαλιάς: Δε χρειάζονται νέα μέτρα- Ασφαλές επιδημιολογικά περιβάλλον το σχολείο

Τι ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα.

Την πεποίθηση ότι δε χρειάζεται η λήψη πρόσθετων μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωνοϊού, αν τηρούνται τα υφιστάμενα μέτρα, εξέφρασε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς.

Όπως σημείωσε από χθες έχει τεθεί σε εφαρμογή και ο χάρτης υγειονομικής ασφάλειας και θα επικαιροποιείται κάθε 14 μέρες ώστε οι πολίτες να μπορούν να βρίσκουν τα μέτρα που ισχύουν στην περιοχή τους. O κ. Χαρδαλιάς επανέλαβε ότι το νέο πλαίσιο που τέθηκε σε εφαρμογή περιλαμβάνει τροποποιήσεις σε επί μέρους κανόνες που ίσχυαν, αλλά ήταν αναγκαίες λόγω της αλλαγής των καιρικών συνθηκών το φθινόπωρο και τον χειμώνα και της αύξησης του επιδημιολογικού κινδύνου που προκαλεί ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους.

Οι σημαντικότερες αλλαγές είναι οι ακόλουθες:
• Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική σε εσωτερικούς χώρους εργασίας και εξωτερικούς χώρους με συγχρωτισμό, σε όλα τα επίπεδα συναγερμού για όλη την χώρα.
• Περιορίζεται το ωράριο λειτουργίας της εστίασης και των κέντρων ψυχαγωγίας σε όλα τα επίπεδα συναγερμού, δηλαδή σε όλη την χώρα, σε όλη την επικράτεια. Πιο συγκεκριμένα, οι παραπάνω επιχειρήσεις δεν θα λειτουργούν από τη 1 μετά τα μεσάνυχτα ως τις 5 το πρωί, στις περιοχές που βρίσκονται στο επίπεδο 1.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!