Σάββατο, 24 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Χαρακόπουλος-ΔΣΟ στο Εβραϊκο Νεκροταφείο: “Νοσταλγοί ναζισμού δεν έχουν θέση σε Ελλάδα”
[Σκάϊ]: Χαρακόπουλος-ΔΣΟ στο Εβραϊκο Νεκροταφείο: “Νοσταλγοί ναζισμού δεν έχουν θέση σε Ελλάδα”

[Σκάϊ]: Χαρακόπουλος-ΔΣΟ στο Εβραϊκο Νεκροταφείο: “Νοσταλγοί ναζισμού δεν έχουν θέση σε Ελλάδα”

Αποτροπιασμός για τον βανδαλισμό στο εβραϊκό κοιμητήριο

«Ο αντισημιτισμός και το ρατσιστικό μίσος δεν συνάδουν με τον ελληνικό πολιτισμό, με τις αρχές και τις αξίες της πατρίδας μας και είναι απολύτως καταδικαστέες. Ενέργειες, όπως η βεβήλωση στο εβραϊκό νεκροταφείο, που παραπέμπουν στις ζοφερότερες σελίδες της ιστορίας της ανθρωπότητας, που έγραψε ο ναζισμός με το Ολοκαύτωμα, πρέπει να τυγχάνουν καθολικής αποδοκιμασίας. Οι νοσταλγοί του ναζισμού δεν έχουν καμία θέση στην Ελλάδα». Τα παραπάνω δήλωσε ο Γενικός Γραμματέας της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (ΔΣΟ), βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, μετά την επίσκεψη που πραγματοποίησε αντιπροσωπεία της ΔΣΟ στο Εβραϊκό Νεκροταφείο Αθηνών, το οποίο βανδαλίστηκε από αποτρόπαιο αντισημιτικό γκράφιτι.

Την αντιπροσωπεία της ΔΣΟ που, έκτος του κ. Χαρακόπουλου, αποτελούσαν οι βουλευτές κ.κ. Ανδρέας Μιχαηλίδης (αναπληρωτής γραμματέας), Σταύρος Καλαφάτης (ταμίας), και Γιάννης Σαρακιώτης (επικεφαλής παρακολούθησης λειτουργίας Παρατηρητήριου Θρησκευτικών Διώξεων) ενημέρωσαν για τον βανδαλισμό ο γενικός ταμίας του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος κ. Δανιήλ Μπεναρδούτ και εκ μέρους της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών ο αντιπρόεδρος κ. Δανιέλ Εμμανουήλ, η ταμίας κ. Αννίτα Σούση και ο υπεύθυνος θρησκευτικών θεμάτων κ. Αλέξανδρος Μοντιάνος.

Ο Μάξιμος Χαρακόπουλος απευθυνόμενος στους εκπροσώπους της ισραηλιτικής κοινότητας είπε χαρακτηριστικά ότι «ήρθαμε σήμερα εδώ, ως ελληνική αντιπροσωπεία της ΔΣΟ, για να δηλώσουμε έμπρακτα τον αποτροπιασμό μας για τέτοιες βάρβαρες ενέργειες που προσβάλλουν την μνήμη των εκατομμυρίων Εβραίων που υπήρξαν θύματα της ναζιστικής θηριωδίας, και μεταξύ αυτών δεκάδων χιλιάδων Ελλήνων Εβραίων.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!