Τρίτη, 29 Σεπτεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον και η νέα «παρτίδα πόκερ» με την ΕΕ
[Σκάϊ]: Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον και η νέα «παρτίδα πόκερ» με την ΕΕ

[Σκάϊ]: Brexit: Ο Μπόρις Τζόνσον και η νέα «παρτίδα πόκερ» με την ΕΕ

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θέτει ως όριο στην ΕΕ τα μέσα Οκτωβρίου, διαφορετικά προτίθεται να προετοιμάσει τη χώρα του για ένα μέλλον χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί διαπραγματευτικός ελιγμός, εάν δεν αποκαλύπτονταν από την εφημερίδα Financial Times κυβερνητικά σχέδια για παράκαμψη του πρωτοκόλλου που αφορά τη Βόρεια Ιρλανδία.

DW Mπάρμπαρα Βέζελ
Επιμέλεια: Δήμητρα Κυρανούδη

Οι τόνοι στη βρετανική κυβέρνηση για το Brexit ανεβαίνουν και πάλι. Μέσα στο Σαββατοκύριακο ο διαπραγματευτής του Ηνωμένου Βασιλείου Ντέιβιντ Φροστ δήλωσε ότι δεν φοβάται να τερματίσει τις συνομιλίες για εμπορική συμφωνία με την ΕΕ. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον θέτει ως όριο στην ΕΕ τα μέσα Οκτωβρίου, διαφορετικά προτίθεται να προετοιμάσει τη χώρα του για ένα μέλλον χωρίς συμφωνία με τις Βρυξέλλες. Αυτό θα μπορούσε να θεωρηθεί διαπραγματευτικός ελιγμός, εάν δεν αποκαλύπτονταν από την εφημερίδα Financial Times κυβερνητικά σχέδια για παράκαμψη του πρωτοκόλλου που αφορά τη Βόρεια Ιρλανδία. Η παραβίαση των όρων της ισχύουσας συμφωνίας αποχώρησης της Μ. Βρετανίας αποτελούν για την ΕΕ την απόλυτη κόκκινη γραμμή.
«Ευημερία και χωρίς συμφωνία»;

Ακόμη και η «μη συμφωνία» θα θεωρούνταν «καλό αποτέλεσμα» για τη Μ. Βρετανία, υποστηρίζει ο Μπόρις Τζόνσον σε πρόσφατη δήλωσή του. Η χώρα του «θα μπορούσε να ευημερεί και μάλιστα έντονα» ακόμη και χωρίς συμφωνία με την ΕΕ το 2021.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!