Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Bρετανία: Ενισχυτική δόση εμβολίου Covid το Σεπτέμβριο στους άνω των 70 και στους πιο ευπαθείς
[Σκάϊ]: Bρετανία: Ενισχυτική δόση εμβολίου Covid το Σεπτέμβριο στους άνω των 70 και στους πιο ευπαθείς

[Σκάϊ]: Bρετανία: Ενισχυτική δόση εμβολίου Covid το Σεπτέμβριο στους άνω των 70 και στους πιο ευπαθείς

Στόχος του επαναληπτικού εμβολιασμού θα είναι και η προστασία από τις επικίνδυνες μεταλλάξεις του κορωνοϊού

Λονδίνο, Θανάσης Γκαβός

Οι κάτοικοι της Βρετανίας ηλικίας άνω των 70 ετών θα μπορούσαν να αρχίσουν να λαμβάνουν ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά του κορωνοϊού και των μεταλλάξεών του από το Σεπτέμβριο, δηλώνει στην Daily Telegraph ο αρμόδιος για το πρόγραμμα εμβολιασμού υφυπουργός Ναντίμ Ζαχάουι.

«Η πιθανότερη ημερομηνία είναι ο Σεπτέμβριος», απαντά σε σχετική ερώτηση ο υφυπουργός, προσθέτοντας ότι η αρχή θα γίνει με τους πολίτες που υπάγονται στις τέσσερις πρώτες κατηγορίες προτεραιότητας της πρώτης φάσης του εμβολιαστικού προγράμματος, δηλαδή τους τροφίμους και εργαζόμενους σε οίκους ευγηρίας, τους άνω των 70, το υγειονομικό προσωπικό πρώτης γραμμής και τους κλινικά εξαιρετικά ευπαθείς.

Στόχος του επαναληπτικού εμβολιασμού θα είναι και η προστασία από τις επικίνδυνες μεταλλάξεις του κορωνοϊού, με τον κ. Ζαχάουι να εκτιμά ότι μέχρι το φθινόπωρο ενδεχομένως να είναι διαθέσιμα έως και οκτώ διαφορετικά εμβόλια, με τουλάχιστον ένα να μπορεί να αντιμετωπίζει πολλαπλές μεταλλάξεις.

Ο κ. Ζαχάουι προσθέτει ότι αν εγκριθεί η χρήση εμβολίων για ανήλικους, η αρχή θα γινόταν πιθανώς από τα παιδιά ηλικίας 12-17 ετών.

Ο Πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον χαρακτήρισε «ήρωες» όσους έχουν συμβάλει στην πρόοδο του εμβολιαστικού προγράμματος, προσθέτοντας ότι για την ώρα δεν υπάρχει λόγος παρέκκλισης από το χρονοδιάγραμμα άρσης των περιορισμών ή «τον οδικό χάρτη προς την ελευθερία», όπως το έθεσε, που έχει παρουσιάσει.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!