Κυριακή, 20 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | LIFESTYLE - MEDIA | [Σκάϊ]: Ο αστυνοµικός- ορειβάτης που κατακτά τις κορυφές του κόσµου: Η δυσκολότερη ανάβαση
[Σκάϊ]: Ο αστυνοµικός- ορειβάτης που κατακτά τις κορυφές του κόσµου: Η δυσκολότερη ανάβαση

[Σκάϊ]: Ο αστυνοµικός- ορειβάτης που κατακτά τις κορυφές του κόσµου: Η δυσκολότερη ανάβαση

Το νέο εγχείρημα του Φώτη Θεοχάρη ξεκινά στις αρχές Ιουνίου, οπότε θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό το Ισλαμαμπάντ. Από εκεί, μ’ ένα trekking μερικών ημερών στόχο έχει να φτάσει στην κατασκήνωση Βάσης του Broad Peak, να εγκλιματιστεί στο υψόμετρο και ν’ ανέβει στην κορυφή των 8047μ.

Ασχολείται με την ορειβασία από τα 16 του χρόνια και παρόλο που έχει πατήσει πολλές κορυφές δεν σταματά ποτέ να θέτει ολοένα και υψηλότερους στόχους. Για τον 30χρονο αστυνομικό Φώτη Θεοχάρη, ο οποίος ανέβηκε πέρυσι στις ελβετικές Άλπεις για να συμβάλει στην υποστήριξη του έργου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας και Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων (ΕΛΕΠΑΠ), η κορυφή του Broad Peak, στα 8047μ, και φυσικά το θρυλικό Κ2 στα 8611μ αποτελεί όνειρο ζωής. Ένα όνειρο που φαίνεται να παίρνει σιγά σιγά «σάρκα και οστά» αφού λίγος καιρός απομένει πλέον ώσπου να ετοιμάσει τις βαλίτσες του για το Πακιστάν.

Το νέο εγχείρημα του Φώτη Θεοχάρη ξεκινά στις αρχές Ιουνίου, οπότε θα επιβιβαστεί στο αεροπλάνο με προορισμό το Ισλαμαμπάντ. Από εκεί, μ’ ένα trekking μερικών ημερών στόχο έχει να φτάσει στην κατασκήνωση Βάσης του Broad Peak, να εγκλιματιστεί στο υψόμετρο και ν’ ανέβει στην κορυφή των 8047μ. Αν όλα πάνε καλά -και «Θεού επιτρέποντος», όπως χαρακτηριστικά λέει- στη συνέχεια στόχος είναι η ανάβαση στην κορυφή του Κ2 στα 8611μ.

Η διάρκεια του όλου εγχειρήματος θα είναι 2 μήνες και, όπως εξηγεί στο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Ευρυτάνας αστυνομικός, η συμμετοχή του δεν θα συμπεριλαμβάνει Sherpa Guide αλλά με Πακιστανό HAP (βοηθός βαστάζος υψομέτρου) θα αλληλοβοηθούνται ώστε να ανεβάζουν τα πράγματά τους στις κατασκηνώσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!