Τρίτη, 19 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Αργηχός βρετανικού στρατού: Το μέλλον των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο
[Σκάϊ]: Αργηχός βρετανικού στρατού: Το μέλλον των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο

[Σκάϊ]: Αργηχός βρετανικού στρατού: Το μέλλον των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο

Τώρα είναι η ώρα να «αποδείξουμε το μέλλον» των Βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, δήλωσε ο επικεφαλής του βρετανικού στρατού Forces Net.

Στην πρώτη επίσκεψη του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου στο νησί σε σχεδόν μια δεκαετία, ο στρατηγός Sir Mark Carleton-Smith επεσήμανε τη σημασία της Κύπρου για τον βρετανικό στρατό.

Όπως σημειώνεται στο δημοσίευμα, το ταξίδι ήταν μια ευκαιρία να δει μόνος του τα δύο τάγματα στην Κύπρο καθώς και να επισκεφθεί το βρετανικό κλιμάκιο στην επιχείρηση του ΟΗΕ στη Λευκωσία.

Το ταξίδι του πρόσφερε επίσης την ευκαιρία να μιλήσει με εκείνους που συμμετείχαν στην επιχείρηση Pitting, τη συμβολή του στρατού του Ηνωμένου Βασιλείου στην υποστήριξη της εκκένωσης Βρετανών υπηκόων και πρώην βρετανικού προσωπικού που ήταν επιλέξιμοι για μετεγκατάσταση.

Ο στρατηγός Carleton-Smith μπόρεσε επίσης να εξηγήσει μερικές από τις σημαντικές συνέπειες για τον Στρατό των συμπερασμάτων της «Ολοκληρωμένης Επιθεώρησης» υπό τον τίτλο «Global Britain in a competitive age», μετά την κυκλοφορία τον Μάρτιο.

Τα μελλοντικά σχέδια για την Κύπρο

Ο Στρατηγός Κάρλετον-Σμιθ μίλησε για την ανάγκη «να διασφαλίσουν τις βάσεις του μέλλοντος» (future-proof the bases) και ότι τώρα χρειάζεται «έναν βαθμό αναβάθμισης των υποδομών».

«Πρέπει να περιμένουμε ότι οι στρατιώτες που σταθμεύουν εδώ πρέπει να είναι προετοιμασμένοι όχι μόνο για τις απαιτήσεις εκπαίδευσης στην Κύπρο, αλλά πρέπει να προσανατολιστούν και να εγκλιματιστούν για ένα πιθανό εύρος επιχειρήσεων σε αυτήν την περιοχή», είπε.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!