Κυριακή, 24 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: ΑΠΘ: «Εγώ Εμβολιάστηκα! Εσύ;»- Αναγκαία η η επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια
[Σκάϊ]: ΑΠΘ: «Εγώ Εμβολιάστηκα! Εσύ;»- Αναγκαία η η επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια

[Σκάϊ]: ΑΠΘ: «Εγώ Εμβολιάστηκα! Εσύ;»- Αναγκαία η η επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια

Ο ομότιμος καθηγητής Δημόσιας Υγείας-Υγείας Παιδιού, Εθνική Σχολή Δημόσιας Υγείας, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών, Τάκης Παναγιωτόπουλος, τόνισε ότι σε ότι αφορά τις παρενέργειες των εμβολίων, πρέπει να διακρίνουμε τη χρονική με την αιτιολογική συσχέτιση, δηλαδή η εμφάνιση μιας ανεπιθύμητης ενέργειας μετά τον εμβολιασμό, δεν είναι απαραίτητο να οφείλεται σε αυτόν.

Την ανάγκη η επιστροφή των φοιτητών στα πανεπιστήμια με φυσική παρουσία, να συνδυαστεί με την επιτάχυνση του εμβολιαστικού προγράμματος για την πανεπιστημιακή κοινότητα και με ευρύτερα μέτρα δημόσιας υγείας, επισήμαναν οι ομιλητές στην εκδήλωση που διοργάνωσε η φοιτητική ομάδα του τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ που υλοποιεί το πρότζεκτ “Εγώ Εμβολιάστηκα! Εσύ;” και μεταδόθηκε διαδικτυακά.

Ειδικότερα, ο αναπληρωτής καθηγητής Πολιτικής Υγείας, στο ΑΠΘ και αντιπρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Πολιτικής Υγείας στην Ευρώπη, Ηλίας Κονδύλης, σημείωσε ότι υπάρχει ανάγκη, τα μαθήματα να διεξαχθούν σε αίθουσες με επαρκή αερισμό, κάτι που, όπως είπε, δεν είναι δεδομένο στο ΑΠΘ. Αναγκαία είναι επίσης η απολύμανση και εκτεταμένη επιδημιολογική επιτήρηση, με καθημερινούς δωρεάν στοχευμένους έλεγχους.

Από την πλευρά του, ο καθηγητής Υγιεινής, Κοινωνικής Ιατρικής και Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, στο ΑΠΘ Αλέξης Μπένος, τόνισε ότι μέσα στην πανεπιστημιούπολη του ΑΠΘ, θα πρέπει να υλοποιηθεί μηχανισμός του ΕΟΔΥ για την επιδημιολογική επιτήρηση, αλλά και εμβολιαστικό κέντρο και πρόσθεσε ότι δεν θα πρέπει να δοθεί μήνυμα χαλάρωσης σε ό,τι αφορά την πανδημία, αλλά να τηρούνται τα μέτρα, όπως οι αποστάσεις.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!