Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Η Apple σπεύδει να μπλοκάρει spyware «zero-click» σε iPhones και άλλες συσκευές
[Σκάϊ]: Η Apple σπεύδει να μπλοκάρει spyware «zero-click» σε iPhones και άλλες συσκευές

[Σκάϊ]: Η Apple σπεύδει να μπλοκάρει spyware «zero-click» σε iPhones και άλλες συσκευές

Ανεξάρτητοι ερευνητές εντόπισαν το πρόβλημα, το οποίο επιτρέπει στους χάκερ να έχουν πρόσβαση σε συσκευές μέσω της πλατφόρμας iMessage, ακόμη και αν οι χρήστες δεν κλικάρουν σε έναν σύνδεσμο ή αρχείο

Η Apple εξέδωσε μια ενημερωμένη έκδοση λογισμικού (patch) για να αποκλείσει λεγόμενο spyware (κακόβουλο λογισμικό κατασκοπείας) «zero-click» που θα μπορούσε να μολύνει συσκευές iPhone και iPad.
Ανεξάρτητοι ερευνητές εντόπισαν το πρόβλημα, το οποίο επιτρέπει στους χάκερ να έχουν πρόσβαση σε συσκευές μέσω της πλατφόρμας iMessage, ακόμη και αν οι χρήστες δεν κλικάρουν σε έναν σύνδεσμο ή αρχείο («zero click – μηδενικού κλικ»).
Το πρόβλημα επηρεάζει όλα τα λειτουργικά συστήματα του τεχνολογικού κολοσσού, ανέφεραν οι ερευνητές. Η Apple δήλωσε ότι εξέδωσε την ενημερωμένη έκδοση ασφαλείας ως απάντηση σε ένα «κακόβουλα δημιουργημένο» αρχείο PDF.

Το Citizen Lab του Πανεπιστημίου του Τορόντο , το οποίο ανέδειξε για πρώτη φορά το ζήτημα, είχε βρει στο παρελθόν αποδεικτικά στοιχεία για spyware μηδενικού κλικ, αλλά «αυτό είναι το πρώτο όπου έχει εντοπιστεί για να μάθουμε πώς λειτουργεί», δήλωσε ο ερευνητής Μπιλ Μαρκζακ.
Οι ερευνητές δήλωσαν ότι η άγνωστη προηγουμένως ευπάθεια μπορεί να επηρεάσει σχεδόν όλες τις συσκευές της Apple, συμπεριλαμβανομένων των iPhone, Mac και Apple Watches. Το Citizen Lab ανέφερε επίσης ότι το κενό ασφάλειας αξιοποιήθηκε για την εγκατάσταση λογισμικού spyware στο iPhone ενός Σαουδάραβα ακτιβιστή, προσθέτοντας ότι είναι πεπεισμένη σε μεγάλο βαθμό ότι η ισραηλινή εταιρεία χάκερ προς ενοικίαση, NSO Group, βρίσκεται πίσω από την κυβερνοεπίθεση.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!