Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Αποκαλύψεις Κάμινγκς: Ο Τζόνσον είπε «όχι άλλα lockdown, ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες»
[Σκάϊ]: Αποκαλύψεις Κάμινγκς: Ο Τζόνσον είπε «όχι άλλα lockdown, ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες»

[Σκάϊ]: Αποκαλύψεις Κάμινγκς: Ο Τζόνσον είπε «όχι άλλα lockdown, ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες»

Ο κ. Κάμινγκς είπε, σε μαραθώνια κατάθεση ενώπιον μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής, ότι άκουσε το σχόλιο στο γραφείο του κ. Τζόνσον στις 31 Οκτωβρίου, μετά από την απόφαση για την επιβολή του δεύτερου lockdown του Νοεμβρίου.

Λονδίνο: Θανάσης Γκαβός

Ο πρώην επικεφαλής σύμβουλος του Μπόρις Τζόνσον Ντόμινικ Κάμινγκς επιβεβαίωσε σε μαραθώνια κατάθεση ενώπιον μικτής κοινοβουλευτικής επιτροπής ότι άκουσε τον Βρετανό Πρωθυπουργό να λέει: «όχι άλλα lockdown, ας στοιβαχτούν τα πτώματα κατά χιλιάδες».

Ο κ. Κάμινγκς είπε ότι άκουσε το σχόλιο στο γραφείο του κ. Τζόνσον στις 31 Οκτωβρίου, μετά από την απόφαση για την επιβολή του δεύτερου lockdown του Νοεμβρίου. Την αποκάλυψη είχε κάνει το BBC.

Ο πρώην κυβερνητικός σύμβουλος κατηγόρησε επίσης τον Πρωθυπουργό ότι το Σεπτέμβριο αγνόησε τις έντονες προειδοποιήσεις πολιτικών και επιστημονικών συμβούλων για άμεσο δεύτερο lockdown ώστε να αποφευχθούν δεκάδες χιλιάδες θάνατοι.

Στην πολύωρη εμφάνισή του ενώπιον των μελών των επιτροπών υγείας και επιστημών της Βουλής των Κοινοτήτων είπε ότι δεν είναι σωστή η άποψη πως η περιπέτεια του Μπόρις Τζόνσον με τον κορωνοϊό τον έκανε να λάβει πιο σοβαρά υπόψη τη νόσο.

Αντιθέτως, πρόσθεσε ο κ. Κάμινγκς, ο Πρωθυπουργός ήταν θυμωμένος που υποχρεώθηκε να διατάξει το πρώτο lockdown, στο βαθμό που θεωρούσε ότι κάποια στατιστικά στοιχεία είχαν αλλοιωθεί.

Κατά τον κ. Κάμινγκς ο Μπόρις Τζόνσον είπε σε διάφορες περιστάσεις ότι έπρεπε να είχε ενεργήσει σαν το δήμαρχο στην ταινία «Τα σαγόνια του καρχαρία» που είχε κρατήσει την παραλία ανοιχτή παρά την απειλή από τον καρχαρία.

Σε μία συντριπτική αποτίμηση των ικανοτήτων του Πρωθυπουργού, ο πρώην σύμβουλός του είπε ότι έως το τέλος Οκτωβρίου του 2020 τον θεωρούσε ακατάλληλο για το αξίωμα. «Οποιοσδήποτε τυχαίος από το πιο ικανό 1% του πληθυσμού αυτής της χώρας θα ενεργούσε διαφορετικά», σχολίασε ο Ντόμινικ Κάμινγκς.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!