Σάββατο, 27 Νοεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ - ΑΓΟΡΕΣ | [Σκάϊ]: Απόγνωση στην Τουρκία: Καφές και ζάχαρη με το δελτίο – Εφημερίδα: Νέρωνας ο Ερντογάν!
[Σκάϊ]: Απόγνωση στην Τουρκία: Καφές και ζάχαρη με το δελτίο  – Εφημερίδα: Νέρωνας ο Ερντογάν!

[Σκάϊ]: Απόγνωση στην Τουρκία: Καφές και ζάχαρη με το δελτίο – Εφημερίδα: Νέρωνας ο Ερντογάν!

Μάλιστα, ο τούρκος πρόεδρος επικαλείται το Κοράνι ξεκαθαρίζοντας στην ΚΟ του κόμματός του ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, απαγορεύεται ο τόκος. Η ειρωνική απάντηση της αντιπολίτευσης.

Σε ελεύθερη πτώση χωρίς… αλεξίπτωτο βρίσκεται η λίρα, αλλά ο Ταγίπ Ερντογάν το χαβά του, επικαλούμενος ακόμα και το Κοράνι για την οικονομική πολιτική του! Πάντως στη γείτονα υπάρχει απόγνωση στους πολίτες. Πλέον 1 δολάριο αξίζει όσο 12 λίρες, ενώ 1 ευρώ αξίζει 13,55 λίρες.
Ενδεικτική της δυσαρέσκειας, παρά την καταπίεση είναι το… καυστικό πρωτοσέλιδο μιας εφημερίδας.
Όπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, η αριστερή εφημερίδα BirGun έχει πρωτοσέλιδο κατά του Ερντογάν με επικεφαλίδα «Τούρκος Νέρωνας!» ένα πολύ σκληρό πρωτοσέλιδο, στο οποίο υποστηρίζεται ότι ο τούρκος πρόεδρος για τις προσωπικές του εμμονές και οικονομικές θεωρίες και σε αντίθεση με όσα του λένε, τα καταστρέφει όλα στην οικονομία, τα καίει όλα, και, όπως υποστηρίζεται, «φεύγει». Το πρωτοσέλιδο συζητήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όταν μάλιστα τα κυβερνητικά φύλλα δεν λένε τίποτα για την κατάσταση της τουρκικής οικονομίας.
Οικονομολόγοι αναφέρουν ότι δεν υπάρχει οικονομική θεωρία που να αναφέρει ότι ενώ ο πληθωρισμός αυξάνεται μειώνεις τα επιτόκια, ο ίδιος ωστόσο επιμένει ότι υπάρχει αυτή η θεωρία, και θα τα καταφέρει κόντρα σε όλους. Μάλιστα, επικαλείται σούρα από το Κοράνι ξεκαθαρίζοντας στην ΚΟ του κόμματός του ότι τα πράγματα είναι ξεκάθαρα, απαγορεύεται ο τόκος.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!