Τετάρτη, 3 Μαρτίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ - ΟΙΚΟΛΟΓΙΑ | [Σκάϊ]: Από το ΥΠΕΣ το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς – Τι είπε ο Μητσοτάκης
[Σκάϊ]: Από το ΥΠΕΣ το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς – Τι είπε ο Μητσοτάκης

[Σκάϊ]: Από το ΥΠΕΣ το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς – Τι είπε ο Μητσοτάκης

Ένα πάγιο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλόζωων γίνεται πραγματικότητα

της Σταματίνας Σταματάκου

Είναι επίσημο. Το νομοσχέδιο για τα ζώα συντροφιάς έρχεται και μάλιστα από το υπουργείο Εσωτερικών και τον Στέλιο Πέτσα, είναι το νομοσχέδιο που είχε προετοιμάσει ως υφυπουργός Εσωτερικών ο Θοδωρής Λιβάνιος. Μπορεί να άργησε η κυβέρνηση αλλά δε λησμόνησε. Σύμφωνα με πληροφορίες του SKAI.gr, αναμένεται σε ορίζοντα ενός μόλις μήνα.

Για το συγκεκριμένο νομοσχέδιο αλλά και τη μεταφορά αρμοδιότητας από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης είχε δεσμευθεί προεκλογικά αλλά και μετεκλογικά ο Κυριάκος Μητσοτάκης σε σχετική ερώτηση που του έγινε πριν 1,5 χρόνο στη ΔΕΘ. Τόσο το νομοσχέδιο όσο και η μεταφορά της αρμοδιότητας αποτελούν πάγιο αίτημα της συντριπτικής πλειοψηφίας των φιλόζωων.

«H παλέτα των μεταρρυθμίσεων και των αλλαγών είναι πολύ μεγάλη. Η δική μου παρότρυνση είναι τα έργα αυτά να τρέξουν γρήγορα και να δώσουμε έμφαση σε έργα τα οποία έχουν μετρήσιμο αποτέλεσμα και θα βελτιώνουν την καθημερινότητα των Δημοτών», ανέφερε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια σύσκεψης με τη νέα ηγεσία του Υπουργείο Εσωτερικών.

Αναφερόμενος στις προτεραιότητες του Υπουργείου ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημειώσε, μεταξύ άλλων, ότι «αποτελεί δέσμευσή μας να αλλάξουμε το σύστημα της απλής αναλογικής για να ευθυγραμμίζεται με καλύτερο τρόπο η βούληση των δημοτών με τις πλειοψηφίες στα Δημοτικά Συμβούλια. Θα φέρουμε το σχετικό νομοσχέδιο το οποίο είναι ώριμο προς έγκριση στο επόμενο Υπουργικό Συμβούλιο, του Ιανουαρίου και εκτιμώ ότι μπορούμε να νομοθετήσουμε πολύ σύντομα μετά, πάντα σε συνεννόηση με τους θεσμικούς εκπροσώπους της Αυτοδιοίκησης.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!