Τετάρτη, 4 Αυγούστου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: Αντίσταση μετά μουσικής κατά Ερντογάν: «Τα φιρμάνια του Σουλτάνου, τα βουνά δικά μας!» (video)
[Σκάϊ]: Αντίσταση μετά μουσικής κατά Ερντογάν: «Τα φιρμάνια του Σουλτάνου, τα βουνά δικά μας!» (video)

[Σκάϊ]: Αντίσταση μετά μουσικής κατά Ερντογάν: «Τα φιρμάνια του Σουλτάνου, τα βουνά δικά μας!» (video)

Αναμφισβήτητα καλλίφωνη η Νουρχαγιάτ Καγίσογλου, βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP – Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) που τραγούδησε μέσα στην τουρκική εθνική αντιπροσωπεία.

Αντίσταση μετά… μουσικής κατά της κυβέρνησης Ερντογάν, με αφορμή ποινή που επιβλήθηκε στο τηλεοπτικό δίκτυο Halk tv για τραγούδι που ακούστηκε και θεωρήθηκε ότι είναι εναντίον κυβέρνησης, ενώ είναι γραμμένο τη δεκαετία του ’70.
Όπως αναφέρει ο Μανώλης Κωστίδης, για να αντισταθεί και να διαμαρτυρηθεί για την ποινή μια βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης (CHP – Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) τραγούδησε ένα τραγούδι που είχε γραφτεί προ… 300 ετών.

Πρόκειται για την αναμφισβήτητα καλλίφωνη Νουρχαγιάτ Καγίσογλου, που τραγούδησε μέσα στην τουρκική εθνική αντιπροσωπεία με τους συναδέλφους της του CHP να χειροκροτούν ρυθμικά μαζί της!
«Το ξίφος στη μέση μας είναι ιερό. Τα τόξα μου τρυπούν τις πέτρες. Το κράτος εξέδωσε φιρμάνι εναντίον μας. Φίλοι μου, τα φιρμάνια είναι του Σουλτάνου, όμως τα βουνά είναι δικά μας! Το κράτος εξέδωσε φιρμάνι εναντίον μας. Φίλοι μου, τα φιρμάνια είναι του Σουλτάνου, όμως τα βουνά είναι δικά μας!»

Πηγή: skai.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!