Τρίτη, 24 Νοεμβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ - ΕΠΙΣΤΗΜΗ | [Σκάϊ]: Αντιμονοπωλιακή νομοθεσία: Γιατί η κυβέρνηση HΠΑ και 11 Πολιτείες προσφεύγουν κατά της Google
[Σκάϊ]: Αντιμονοπωλιακή νομοθεσία: Γιατί η κυβέρνηση HΠΑ και 11 Πολιτείες προσφεύγουν κατά της Google

[Σκάϊ]: Αντιμονοπωλιακή νομοθεσία: Γιατί η κυβέρνηση HΠΑ και 11 Πολιτείες προσφεύγουν κατά της Google

Η εταιρεία Google, η μηχανή αναζήτησης της οποίας είναι τόσο ευρέως διαδεδομένη που το όνομά της έχει γίνει μέχρι και ρήμα, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ και 11 Πολιτείες προσέφυγαν σήμερα κατά της εταιρείας Google, θυγατρικής του ομίλου Alphabet Inc, κατηγορώντας την για παραβίαση της αντιμονοπωλιακής νομοθεσίας, με το σκεπτικό ότι χρησιμοποιεί το μέγεθός της στην αγορά σε βάρος των αντιπάλων της.

Η κίνηση αυτή, την οποία αποκάλυψαν πρώτες οι εφημερίδες New York Times και Wall Street Journal, είναι η σημαντικότερη αντιμονοπωλιακή αγωγή της ομοσπονδιακής κυβέρνησης εναντίον ενός από τους κολοσσούς του διαδικτύου τα τελευταία 20 χρόνια. Μπορεί να συγκριθεί μόνο με εκείνη που είχε γίνει το 1998 εναντίον της Microsoft Corp ή με την υπόθεση του 1974 εναντίον της AT&T που οδήγησε στη διάσπαση του Bell System το οποίο κυριαρχούσε στην αγορά τηλεφωνικών υπηρεσιών στις ΗΠΑ επί έναν αιώνα.

Η εταιρεία Google, η μηχανή αναζήτησης της οποίας είναι τόσο ευρέως διαδεδομένη που το όνομά της έχει γίνει μέχρι και ρήμα, δεν ανταποκρίθηκε άμεσα σε ένα αίτημα να σχολιάσει την εξέλιξη αυτή. Το 2019 η εταιρεία είχε έσοδα 162 δισεκατομμύρια δολάρια, περισσότερα χρήματα από το ΑΕΠ της Ουγγαρίας.

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Τζος Χόουλι, από τους δριμύτερους επικριτές της Google, κατηγόρησε την εταιρεία ότι διατηρεί τη δεσπόζουσα θέση της μέσω «παράνομων μέσων» και χαρακτήρισε την αγωγή αυτήν «τη σημαντικότερη αντιμονοπωλιακή υπόθεση σε διάστημα μιας γενιάς».

Η σημερινή αγωγή των ομοσπονδιακών αρχών σηματοδοτεί μια σπάνια στιγμή συμφωνίας μεταξύ της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ και των προοδευτικών Δημοκρατικών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!