Πέμπτη, 24 Ιουνίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΥΓΕΙΑ - ΔΙΑΤΡΟΦΗ | [Σκάϊ]: «Ανταρσία» Βερολίνου κατά της Επιτροπής Εμβολιασμού για τους εμβολιασμους παιδιών
[Σκάϊ]: «Ανταρσία» Βερολίνου κατά της Επιτροπής Εμβολιασμού για τους εμβολιασμους παιδιών

[Σκάϊ]: «Ανταρσία» Βερολίνου κατά της Επιτροπής Εμβολιασμού για τους εμβολιασμους παιδιών

Η γερμανική κυβέρνηση άνοιξε το δρόμο για εμβολιασμούς παιδιών από 12 ετών χωρίς προηγούμενη σύσταση της αρμόδιας επιστημονικής επιτροπής. Αντιδράσεις και από γονείς.

Η Γερμανία ξεκινά προετοιμασίες για εμβολιασμούς παιδιών και εφήβων από ηλικίας 12 χρονών από τις 7 Ιουνίου με το εμβόλιο της Biontech/Pfizer. Η απόφαση που ελήφθη χθες σε διαδικτυακή συνάντηση της καγκελαρίου Μέρκελ με τους 16 πρωθυπουργούς ισάριθμων γερμανικών κρατιδίων, συμπίπτει με την κατάργηση της προτεραιότητας στους εμβολιασμούς. Από εκείνη την ημέρα κάθε Γερμανός πολίτης από ηλικίας 12 χρονών, θα μπορεί να ζητά ραντεβού για εμβολιασμό με ένα από τα 4 εμβόλια που κυκλοφορούν στη χώρα. Για την κάλυψη των αναγκών, η χώρα θα χρειαστεί άλλα 6 εκ. δόσεις του συγκεκριμένου εμβολίου που δεν μπορεί όμως τόσο άμεσα να εξασφαλίσει.

“Δεν υπάρχουν επαρκή επιστημονικά δεδομένα”

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Μέρκελ μαζί με τους τοπικούς πρωθυπουργούς κατέληξαν πριν το πράσινο φως που έδωσε το απόγευμα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή Φαρμάκων ΕΜΑ για εμβολιασμούς και αυτής της ηλικιακής ομάδας με το συγκεκριμένο εμβόλιο και χωρίς προηγούμενη τοποθέτηση της εθνικής Μόνιμης Επιτροπής Εμβολιασμών (STIKO), η οποία μέχρι τώρα διαδραμάτιζε ένα βαρύνοντα και ουσιαστικό ρόλο στις κυβερνητικές αποφάσεις στον προγραμματισμό των εμβολιασμών και την αποτελεσματικότητα των εμβολίων.Ο παραγκωνισμός της σε αυτήν τη κρίσιμη φάση των εμβολιασμών αφαιρεί τμήμα από την σημασία της, σύμφωνα με εκτίμηση της εφημερίδας die Welt.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!