Δευτέρα, 25 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Ανασυγκρότηση Β. Εύβοιας-Λέκκας: Εξειδίκευση των διαβρωτικών κινδύνων, πριν από κάθε μελέτη
[Σκάϊ]: Ανασυγκρότηση Β. Εύβοιας-Λέκκας: Εξειδίκευση των διαβρωτικών κινδύνων, πριν από κάθε μελέτη

[Σκάϊ]: Ανασυγκρότηση Β. Εύβοιας-Λέκκας: Εξειδίκευση των διαβρωτικών κινδύνων, πριν από κάθε μελέτη

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στην περιοχή των Αχαρνών, μια περιοχή η οποία “είναι υποψήφια για πλημμύρα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα”, με βάση τις αναλύσεις εδαφών σε σχέση με τη διάβρωση.

“Δεν φτάνει μόνο να προγραμματίζουμε μελέτες αλλά να δούμε και από τι ακριβώς κινδυνεύουμε, μέσα από τη διαδικασία της κλιματικής κρίσης”, ανέφερε ο καθηγητής Δυναμικής Τεκτονικής και Εφαρμοσμένης Γεωλογίας και Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας, που είχε κληθεί σήμερα στη συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προστασίας του Περιβάλλοντος, με αντικείμενο την αποκατάσταση και ανασυγκρότηση της Βόρειας Εύβοιας.

“Πρέπει να εξειδικεύσουμε στους νέους κινδύνους, που είναι ροές εδαφών, κατολισθητικά φαινόμενα, πλημμυρικά φαινόμενα με μεγάλη συμμετοχή λασπορροής”, ανέφερε ο κ. Λέκκας που επισήμανε τους κινδύνους με το συνδυασμό υδροδυναμικών και γεωδυναμικών φαινομένων και επέμεινε ότι υπάρχουν κίνδυνοι και από τα ίδια τα έργα, υδραυλικά και δασοτεχνικά.

Ο κ. Λέκκας αναφέρθηκε στην περιοχή των Αχαρνών, μια περιοχή η οποία “είναι υποψήφια για πλημμύρα μέσα στο επόμενο χρονικό διάστημα”, με βάση τις αναλύσεις εδαφών σε σχέση με τη διάβρωση. “Έχουμε προσδιορίσει τα σημεία ακριβώς που κινδυνεύουν και στην Αττική αλλά και στις άλλες περιοχές και στην Εύβοια”, είπε ο κ. Λέκκας που τόνισε ότι πρέπει η διαβρωσιμότητα των εδαφών να λαμβάνεται υπόψη στις βασικές υδραυλικές μελέτες.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!