Σάββατο, 16 Οκτωβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΠΟΛΙΤΙΚΗ | [Σκάϊ]: Αμερικανός αναλυτής σε ΣΚΑΪ: Γιατί η Ουάσινγκτον ίσως δει θετικά το αίτημα Τουρκίας για F-16
[Σκάϊ]: Αμερικανός αναλυτής σε ΣΚΑΪ: Γιατί η Ουάσινγκτον ίσως δει θετικά το αίτημα Τουρκίας για F-16

[Σκάϊ]: Αμερικανός αναλυτής σε ΣΚΑΪ: Γιατί η Ουάσινγκτον ίσως δει θετικά το αίτημα Τουρκίας για F-16

Στον ΣΚΑΪ και στον Απόστολο Μαγγηριάδη μίλησε ο Νίκολας Ντάνφορθ, Αμερικανός Πολιτικός – Αναλυτής που ειδικεύεται στη σχέση Αμερικής – Τουρκίας κι εξηγεί πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει η Ουάσινγκτον σε σχέση με την πιθανότητα ο Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει στην αγορά μιας νέας παρτίδας S-400

Η επιστολή της Τουρκίας προς την Αμερική για αγορά F-16 και το παράλληλο άνοιγμα στη Ρωσία έχει προκαλέσει το ενδιαφέρον διεθνολόγων και ευρωπαικών μέσων ενημέρωσης.

Στον ΣΚΑΪ και στον Απόστολο Μαγγηριάδη μίλησε ο Νίκολας Ντάνφορθ, Αμερικανός Πολιτικός – Αναλυτής που ειδικεύεται στη σχέση Αμερικής – Τουρκίας κι εξηγεί πόσο εύθραυστες είναι οι ισορροπίες που πρέπει να κρατήσει η Ουάσινγκτον σε σχέση με την πιθανότητα ο Ταγίπ Ερντογάν να προχωρήσει στην αγορά μιας νέας παρτίδας S-400.

Αναλυτικά η συνέντευξη:

ΕΡ: Η Τουρκία έκανε μια προσφορά στις ΗΠΑ να αγοράσει 40 F-16 και να εκσυγχρονίσει 80 από τα υπάρχοντα. Πώς θεωρείτε πως θα αντιδράσει η Ουάσιγκτον σε αυτή την προσφορά;

ΝΙΚΟΛΑΣ ΝΤΑΝΦΟΡΘ:Θα υπάρξει πολύς σκεπτικισμός από την πλευρά της Ουάσινγκτον, σε συνδυασμό όμως με την επιθυμία να αξιοποιηθεί η προσφορά για βελτίωση σχέσεων. Νομίζω στο τέλος της ημέρας…. ξέρετε, η Ουάσινγκτον είναι πάρα πολύ απογοητευμένη από την Τουρκία, υπάρχει όμως και ο φόβος να μην κάνουμε οτιδήποτε θα αποξενώσει οριστικά την Τουρκία. Όσο περνάει ο καιρός, η απογοήτευση αυξάνεται, οι φόβοι όμως για την απομάκρυνση της Τουρκίας μειώνονται.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!