Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Τ άλογο! τ άλογο! Γιατί έγινε συγκέντρωση με «πρωταγωνιστές» άλογα στην Παλαιά Βουλή
[Σκάϊ]: Τ άλογο! τ άλογο! Γιατί έγινε συγκέντρωση με «πρωταγωνιστές» άλογα στην Παλαιά Βουλή

[Σκάϊ]: Τ άλογο! τ άλογο! Γιατί έγινε συγκέντρωση με «πρωταγωνιστές» άλογα στην Παλαιά Βουλή

Οι διαδηλωτές δεν έκλεισαν το δρόμο ζητώντας να δουν τον πρωθυπουργό για να μη χάσουν τις δουλειές τους

Ένα ασυνήθιστο θέαμα που θύμιζε άλλες εποχές αντίκρισαν στο κέντρο το πρωί οι περαστικοί. Ο λόγος για συγκέντρωση με «πρωταγωνιστές» άλογα, που έχουν πρωταγωνιστήσει στον Ιππόδρομο, η οποία πραγματοποιείται στην Παλαιά Βουλή στο κέντρο της Αθήνας. Πρόκειται για εργαζομένους τους Ιπποδρόμου οι οποίοι έχουν συγκεντρωθεί και διαδηλώνουν ειρηνικά ζητώντας να μη χάσουν τις δουλειές τους.
Οι διαδηλωτές παραμένουν στην πλατεία Κολοκοτρώνη, ωστόσο δεν έκλεισαν το δρόμο ζητώντας να δουν τον πρωθυπουργό.
Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο προπονητής του ιπποδρόμου Άδωνις Κρητικός με τον «Μανούσο» ζήτησε συνάντηση με τον πρωθυπουργό. «Ο ιππόδρομος κλείνει σε ένα μήνα, 100 χρόνια ιστορίας, πάει στο βυθό» τόνισε.

Από πλευρά του, ο κ. Χαράλαμπος Χαραλάμπους εξήγησε ότι έγινε μια σύμβαση το 2015 (νομοσχέδιο Βασιλειάδη – Τσακαλώτου) μεταξύ ΤΑΙΠΕΔ και ΟΠΑΠ, και ο ΟΠΑΠ ανέλαβε τις ιπποδρομίες. Η σύμβαση είχε κάποιες ασάφειες που δίνουν το δικαίωμα στον ΟΠΑΠ από το 2022 να σταματήσει τις ιπποδρομίες αν θέλει. Ζήτησε ΤΑΙΠΕΔ, ΟΠΑΠ, και κυβέρνηση να βρουν μια λύση ώστε να μη μείνουν στο δρόμο 2000 οικογένειες και 350 άλογα.
Με τη σειρά του, ο Χρήστος Θεοδωράκης έκανε λόγο για ειρηνική συγκέντρωση διαμαρτυρίας και ζήτησε αντιπροσωπεία τους να δει για 15 λεπτά τον πρωθυπουργό ώστε με την ευαισθησία που έχει να λύσει το πρόβλημα.

Πηγή: skai.gr

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!