Τρίτη, 27 Οκτωβρίου 2020
# M-NEWS:
Home | ΕΛΛΑΔΑ | [Σκάϊ]: Aλκμήνη: Το χρονικό της μυστικής επιχείρησης σε τουρκικό έδαφος για τις παράνομες ΜΚΟ (vid)
[Σκάϊ]: Aλκμήνη: Το χρονικό της μυστικής επιχείρησης σε τουρκικό έδαφος για τις παράνομες ΜΚΟ (vid)

[Σκάϊ]: Aλκμήνη: Το χρονικό της μυστικής επιχείρησης σε τουρκικό έδαφος για τις παράνομες ΜΚΟ (vid)

Η επιχείρηση Αλκμήνη πραγματοποιήθηκε στις 12 Αυγούστου. Κομβικό ρόλο στην επιχείρηση Αλκμήνη έπαιξαν δύο πράκτορες της Εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Εκ των έσω, χτύπησαν τα κυκλώματα λαθροδιακινητών, οι ελληνικές αρχές, με μια συντονισμένη επιχείρηση που κράτησε συνολικά σχεδόν τέσσερις μήνες.

Κομβικό ρόλο στην επιχείρηση Αλκμήνη έπαιξαν δύο πράκτορες της Εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, που, αποκάλυψε η Καθημερινή της Κυριακής, μετέβησαν στην Σμύρνη της Τουρκίας υποδυόμενοι τους παράτυπους μετανάστες και αποκάλυψε το παράνομο κύκλωμα μεταφοράς μεταναστών στο οποίο συμμετείχαν 35 μέλη τεσσάρων ΜΚΟ.

Έχουμε ΜΚΟ στα Ελληνικά νησιά και ΜΚΟ στη Τουρκία και αυτές φαίνεται να συνεργάζονται και να κατευθύνουν με αμοιβή ή χωρίς αμοιβή άτομα που βρίσκονται στην Τουρκία για να μπουν παράνομα στη χώρα μας. Παρακολουθούσαν συχνότητες, παρακολουθούσαν το λιμενικό και είχαμε μπει στο όριο αυτού που ονομάζουμε κατασκοπεία, εξήγησε ο Νότης Μηταράκης, Υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, τονίζοντας μεταξύ άλλων πως Πλέον δεν υπάρχει ανοχή σε έκνομες συμπεριφορές

Η επιχείρηση Αλκμήνη πραγματοποιήθηκε στις 12 Αυγούστου. Οι δυο πράκτορες πήγαν στην Σμύρνη και υποδύθηκαν τους μετανάστες που αναζητούσαν τρόπο να έρθουν στην Ελλάδα.

Βρήκαν επαφή με στελέχη ΜΚΟ που τους προώθησαν σε κυκλώματα λαθροδιακίνησης. Από εκεί μπήκαν σε βάρκα με δεκάδες άλλα άτομα και πέρασαν από την Τουρκία στα παράλια της Μυτιλήνης.

Όπως προέκυψε στο πλαίσιο της επιχείρησης Αλκμήνη δυο γυναίκες μέλη ΜΚΟ από την Αυστρία και την Νορβηγία που κινούνταν στα Τουρκικά παράλια, ήταν οι ενδιάμεσοι μεταξύ κυκλωμάτων λαθροδιακινητών και μεταναστών.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!