Σάββατο, 31 Ιουλίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ακραίες προκλήσεις Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο
[Σκάϊ]: Ακραίες προκλήσεις Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο

[Σκάϊ]: Ακραίες προκλήσεις Ερντογάν: «Ειρηνευτική επιχείρηση» η εισβολή στην Κύπρο

Οι αλλεπάλληλες προκλητικές δηλώσεις από την Άγκυρα στοχεύουν να δημιουργήσουν «κλίμα» ενόψει της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στο νησί.

Τη δική του σφραγίδα στις αλλεπάλληλες ανιστόρητες αναφορές Τούρκων αξιωματούχων για την εισβολή στην Κύπρο έβαλε ο Ταγίπ Ερντογάν χαρακτηρίζοντάς «ειρηνευτική επιχείρηση» τον Αττίλα.

«Δεν ξεχάσαμε και δεν θα ξεχάσουμε τα εμπάργκο, τις πιέσεις και τις απειλές που είχαμε υποστεί μετά την “ειρηνευτική επιχείρηση της Κύπρου”. Επειδή υποστηρίξαμε τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων για τρία ολόκληρα χρόνια δεν μας έδιναν τα αεροσκάφη που είχαμε ήδη καταβάλει το τίμημά τους, αλλά δεν μας παρέδιδαν και τα αεροσκάφη τα οποία είχαμε στείλει για συντήρηση», τόνισε ο Τούρκος πρόεδρος κατά τα εγκαίνια εργοστασίου συντήρησης ευρωπαϊκών αεροσκαφών της Airbus.

Ο ανταποκριτής του ΣΚΑΪ στην Τουρκία Μανώλης Κωστίδης, σχολίασε ότι ενώ μίλησε για το εμπάργκο του 1974, ο Τούρκος πρόεδρος επέλεξε να μην πει τίποτα για το εμπάργκο που σήμερα έχουν επιβάλει οι ΗΠΑ στην Άγκυρα, μη παραδίδοντας τα αεροσκάφη F-35 λόγω της παραλαβής των ρωσικών S-400 από την Τουρκία.

Εξήγησε ότι οι προκλητικές δηλώσεις των αξιωματούχων της Άγκυρας στοχεύουν να δημιουργήσουν κλίμα ενόψει της επίσκεψης του Ταγίπ Ερντογάν στην Κύπρο στις 20 Ιουλίου, ανήμερα της τουρκικής στρατιωτικής εισβολής στην Κύπρο.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!