Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου 2021
# M-NEWS:
Home | ΚΟΣΜΟΣ | [Σκάϊ]: Ακραία πρόκληση Τατάρ: Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία
[Σκάϊ]: Ακραία πρόκληση Τατάρ: Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία

[Σκάϊ]: Ακραία πρόκληση Τατάρ: Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στην Τουρκία

Ξεπερνώντας ίσως κάθε όριο, σε ομιλία του στο πλαίσιο συμποσίου στη Σμύρνη με θέμα ‘H Θάλασσα των Νήσων’ (εννοεί το Αιγαίο) και τα προβλήματα των σχέσεων γειτονίας με την Ελλάδα’, ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι στην Κύπρο παίζονται παιχνίδια και υποστήριξε πως είναι εντελώς δική τους. “Όλοι γνωρίζουμε πως προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας ”.

Η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό Κράτος ή την διάδοχό του Τουρκία, υποστήριξε ο Τ/Κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ ισχυριζόμενος ότι η Κύπρος είναι εντελώς δική τους και πως ποτέ οι Ε/Κ δεν κατείχαν το νησί. Ισχυρίστηκε ακόμη πως ο μόνος στόχος της Ε/κ πλευράς είναι να συνδέσει την Κύπρο με την Ελλάδα.

Ξεπερνώντας ίσως κάθε όριο, σε ομιλία του στο πλαίσιο συμποσίου στη Σμύρνη με θέμα ‘H Θάλασσα των Νήσων’ (εννοεί το Αιγαίο) και τα προβλήματα των σχέσεων γειτονίας με την Ελλάδα’, ο κατοχικός ηγέτης είπε ότι στην Κύπρο παίζονται παιχνίδια και υποστήριξε πως είναι εντελώς δική τους. “Όλοι γνωρίζουμε πως προσπάθησαν ύπουλα να μας πάρουν την Κύπρο από τα χέρια μας ”. Ο Ερσίν Τατάρ ισχυρίστηκε ότι με τις συμφωνίες η Κύπρος θα πρέπει να μεταβιβαστεί στο Οθωμανικό Κράτος ή στον διάδοχο του την Τουρκική Δημοκρατία.

Ο κατοχικός ηγέτης ανέφερε ότι μετά την εκλογή του στη θέση του ‘προέδρου’, με την πλήρη υποστήριξη της Τουρκίας, φώναξαν με όλη τους τη δύναμη ότι θα μπορούσε να υπάρξει συμφωνία στην Κύπρο με τη συνεργασία δύο χωριστών κρατών που ζουν δίπλα -δίπλα, βασισμένη στην κυριαρχική ισότητα, και τόνισαν ότι δεν ήταν δυνατόν να αποδεχτούν την ομοσπονδία. Ο Τατάρ υποστήριξε ότι ο μόνος στόχος της Ε/κ πλευράς είναι να συνδέσει την Κύπρο με την Ελλάδα. Δηλώνοντας ότι οι Ε/Κ δεν κατείχαν ποτέ το νησί, ο Ερσίν Τατάρ είπε: “Οι Ε/Κ δεν κυβέρνησαν ποτέ τους Τ/Κ, αλλά οι πρόγονοί μας κυβέρνησαν την Κύπρο για περισσότερα από 300 χρόνια”.

Ο Τατάρ είπε ότι θα συνεχίσουν να πολεμούν μέχρι τέλους.

… Δείτε ολόκληρο το άρθρο στη σελίδα που δημοσιεύτηκε – Πηγή: ΣΚΑΪ

ΣΧΟΛΙΑ

Κάνε like τη σελίδα μας στο Facebook

Κάνε like για να μαθαίνεις τις ειδήσεις που ξεχωρίζουν!